Sezona gripe je pred vratima i važno je biti spreman. Mnogi ne znaju da upravo svakodnevnim navikama možemo smanjiti opasnost od ove neugodne bolesti. Donosimo 5 jednostavnih trikova uz pomoć kojih možete preskočiti gripu

1.Hrana
hrana je jedan od najvažnijih čimbenika u borbi protiv gripe. Ono što unosimo u organizam je gorivo, zato je vrlo važno svom tijelu omogućiti da se bori.

Loša ishrana oslabljuje imunitet i tijelo čini podložnim za razne bolesti i viruse. U sezoni gripe nemojte držati dijetu i jedite visoko kvalitetne proteine kao što su riba, meso, voće i povrće. Jogurt, sir i kefir te probiotici općenito vrlo su dobri za jačanje imuniteta.

2. San
Svi jako dobro znamo kako je dobar san vrlo važan za naše zdravlje. Odrasla osoba bi trebala spavati barem sedam sati dnevno jer manjak sna povećava šanse da obolite od gripe, kao i bolesti dišnih puteva.

3. Tjelovježba
Nije važno je li riječ o trčanju, fitnesu, teretani ili hodanju, važno je da se krećete. Tjelesne aktivnosti također jačaju imunitet, pa želite li ovu zimu proći bez bolovanja 30 minuta tjelovježbe dnevno biti će sasvim dovoljno.

4. Zrak
Hladan i suh zrak pogodno su tlo za širenje virusa i bakterija. Upravo zato, dom održavajte toplim, a zrak vlažnim. U tome vam mogu pomoći razni kućni ovlaživači kao što su posude za radijator ili električni ovlaživači zraka.

5. Higijena ruku
Još od malih nogu roditelji su nas učili da peremo ruke, pa ovo doista ne bi trebao biti problem. Često pranje ruku najbolji je način borbe protiv bakterija i virusa.
Ruke dobro nasapunajte, temeljno ih operite te isperite toplom vodom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju