Glatka i čista koža san je svake žene no problemi poput crvenila, prištića i grube kože ponekad mogu uzrokovati naše svakodnevne loše navike kojih možda nismo niti svjesni

1. Odlazak na spavanje sa šminkom
Našminkano lice izgleda uredno i svježe, no nakon dugog radnog dana vašoj koži je potrebno osvježenje i upravo prije odlaska u krevet šminka postaje najveći neprijatelj vaše kože. Prašina i ostale nečistoće nakupljene tijekom dana potrebno je odstraniti na vrijeme. Preskočite li pranje lica nekoliko puta nije nikakav problem no pređe li vam u naviku to može dovesti do ozbiljnih problema s kožom.

>> 6 navika kojima nesvjesno štetimo kosi

2. Pretjerivanje s pilinzima
Sve je više žena koje koriste piling za lice, no u ovom poprilično grubom načinu održavanja kože treba biti umjeren. Prečesti i pregrubi pilinzi koji služe za uklanjanje mrtvih stanica kože mogu oštetiti površinski sloj i izazvati neugodne iritacije i crvenilo. Imate li normalnu kožu piling napravite jednom tjedno, za masnu i problematičnu kožu preporuka je maksimalno dva puta tjedno dok bi oni sa suhom i osjetljivom kožom piling trebali raditi dva puta mjesečno.

>> 5 dobrih navika koje nam štete

3. Pušenje
Osim što šteti vašem zdravlju pušenje je veliki neprijatelj vaše kože. Pušenje smanjuje dotok kisika i oslobađa slobodne radikale što uzrokuje isušivanje kožu i potiče stvaranje bora. Želite li izgledati svježe vrijeme je da se riješite ove ružne navike.

4. Hrana
Hrana je gorivo koja stvara energiju koja hrani i održava naše tijelo, a ono što unosimo u organizam reflektira se i na našoj koži. To ne znači da moramo živjeti bez slastica i ukusne pice već da treba biti umjeren i u dnevni meni uvrstiti vitamine i minerale koji se skrivaju u ukusnim, svježim, šarenim i raznovrsnim namirnicama. Ne zaboravite i na vodu koja koži vraća svježinu i sjaj.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju