Pušenje cigareta često utječe na odnose i veze s drugim ljudima. Stoji li vaša nezdrava navika na putu ostvarenja u ljubavi i seksu? Ako da, to vam može biti dodatni poticaj da se riješite ovog vrlo raširenog i nimalo bezazlenog poroka

1. Spavanje
I ako ste pušač koji dnevno popuši šest ili sedam cigareta, vjerojatno će vam cigaretni dim ostati u kosi. Dođete li umorni s posla i ne da vam se tuširati i prati kosa i vjerojatno zbog toga nećete uživati u nježnostima te noći što u konačnici može doprinijeti udaljavanju od partnera.

Pušenje može utjecati na odnose i veze s drugim ljudima

>> 7 najgorih navika koje radimo nakon jela

2. Odjeća i namještaj
Možda vaš partner ne želi da mu odjeća, plahte ili namještaj pokupi miris dima ili obrnuto. Vjerujte da onaj kojeg to smeta neće biti oduševljen što stalno mora čistiti i osvježavati prostor. Cigareta tako može postati vrlo osjetljiv okidači za svađe.

>> 2 metode za najlakši prestanak pušenja

3. Bolest
Ljudi koji puše moraju brinuti o bolesti srca, pluća i strahovati od drugih ozbiljnih problema, a da ne spominjemo da se pušači i razbolijevaju puno češće te su skloniji kašlju i prehladama. Smanjite li ili prestanete pušiti, izbjeći ćete mnoge boljke.

4. Seks
Kao što je i dokazano mnogim istraživanjima, seksualna se izdržljivost kod pušača s godinama smanjuje. Puhanje i česte pauze i u najjednostavnijim pozama mogu dovesti do frustriranosti i smanjenja seksualne aktivnosti - ostavljajući oba partnera nezadovoljnima.

5. Kontracepcija
U uputama za korištenje raznih vrsta oralnih kontraceptiva za žene navodi se da one iznad 25 godina ne bi trebale pušiti dok provode terapiju. Postoje dokazi da kontracepcijske tablete mogu smanjiti ili čak uzrokovati srčane probleme ako ste pušač.

Zato, nemojte riskirati i radije se držite tableta nego cigareta. No pušenje smanjuje i plodnost pa ako planirate proširiti obitelj vodite računa i o tome.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju