Pridržavate li se ključnih savjeta poput redovitog vježbanja i zdrave prehrane u borbi protiv nepoželjnih masnoća, a rezultati izostaju vrijeme je da se pozabavite podmuklim sakupljačima kilograma i vješto ih pobijedite

Stres
Kronična stresna stanja onemogućuju tijelu da se riješi suvišne masnoće bez obzira koliko vježbali i jeli zdravo. U stresnim situacijama dolazi do pojačanog lučenja hormona kortizola što uzrokuje brojne štetne fiziološke reakcije, a jedne od njih su usporavanje metabolizma i povećanje abdominalne masnoće.

>> Kako izgubiti kilograme uz pomoć doručka?

Energija utrošena tijekom nekoliko minuta smijeha jednaka je 15-minutnoj jurnjavi na sobnom biciklu

Stoga su dobro raspoloženje i smijeh vrlo učinkoviti u borbi protiv stresa i nakupljenih masnoća. Energija utrošena tijekom nekoliko minuta smijeha jednaka je 15-minutnoj jurnjavi na sobnom biciklu.

>> 4 namirnice zbog kojih izgledamo deblji nego što jesmo

Loši ugljikohidrati
Posežete li prije napornih treninga za brzim zalogajčićima u obliku krekera, slatkiša i kolača radite veliku grešku, jer spomenute namirnice sadrže loše ugljikohidrate šećer i škrob koji se ne stignu preraditi u vašem tijelu natoč napornom vježbanju pa se spremaju kao masno tkivo.

Kako biste postigli vidljive rezultate i pobijedili masnoće, držite se preporuke stručnjaka koji savjetuju unos hrane dva sata prije treninga. Loše ugljikohidrate zamijenite hranom bogatom proteinima i vlaknima poput jogurta sa smanjenim udijelom masti ili zobenih pahuljica.

Kardio-vježbe nisu dovoljno učinkovite
Istraživanja pokazuju da treningom snage, kao što je dizanje slobodne težine, nakon čega slijedi kardio trening tijelo sagorijeva više masti nego sam kardio-trening

Trening snage pomoći će vam da zadržite mišićno tkivo, dok istodobno sagorijavate masnoće koje u ciklusu kardio vježbi dodatno trošite. Stoga je kombinacija ova dva treninga u borbi protiv masnoća učinkovita i poželjna.

Odgađanje doručka
Doručak je najvažniji obrok u danu jer organizmu pruža energiju za potrebno funkcioniranje tijekom dana, budi metabolizam i sprječava prejedanje nezdravom hranom.

Ne pojedete li nešto hranjivo sat vremena nakon što ste se probudili masnoće u tijelu nataložene tijekom noći zadržavaju se i ne dolazi do njihovog sagorijevanja. Obilan doručak, ali prije svega zdrav trebao bi obilovati proteinima i vlaknima koje nalazimo u niskokaloričnim mliječnim proizvodima, orašastim plodovima i žitaricama poput zobi.

Preskakanje ribljih obroka
Riba obiluje omega-3 masnim kiselinama koje su nužne za dobro raspoloženje, lijepu kožu ali i regulaciju težinu. Nezasićene masne kiseline poboljšavaju osjetljivost na inzulin zbog čega dolazi do jačanja mišića i smanjenja masnih naslaga na trbuhu. Stoga bi se na vašem tjednom meniju barem tri puta trebala naći riba.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju