Kako vrućine još uvijek ne popuštaju vjerujemo da ćete se i sljedećih dana pokušati rashladiti ako već ne u moru, onda u obližnoj rijeci ili jezeru. Ako vas je ljetovanje financijski isrcpilo te štedite na svemu što u ovom trenutku nije nužno, pa tako i na kozmetičkim tretmanima, bikini zonu depilirajte kod kuće uz nekoliko savjeta profesionalaca


1. Popijte tabletu protiv bolova 45 minuta prije
Ovo je briljantna ideja znatno će povećati vaš prag tolerancije na bol. Lijekovi protiv bolova kao što su andol, aspirin i ibuprofen smanjuju osjećaj boli, ali isto tako oni djeluju i antiupalno.

2. Izbjegavajte depilaciju prije i nakon menstruacije
U tom razdoblju ciklusa vaša koža je znatno osjetljivija , a vaš prag boli vrlo nizak. Depilaciju izbjegavajte tri dana prije, naravno tijekom te još toliko nakon menstruacije.

3. Izbjegavajte treninge, znojenje i usku odjeću nakon depilacije
Zadnje što želite nakon bolne depilacije je bikini zona osipanu prištićima. Nakon depilacije koža je posebno osjetljiva na znoj pa znojenje u kombinaciji s uskom sintetičkom odjećom može izazvati upalu pa čak i urastanje dlačica. Izbjegavajte treninge unutar 48 sati nakon depilacije.

>> Holivudska depilacija skinula 'brazilku'

4. Pojačajte intimnu higijenu
Intimna higijena vrlo je važna jer depilirano područje ne podnosi vlagu i podložno je bakterijama koje mogu izazvati upalu. Intimne dlačice imaju funkciju zaštite osjetljivog područja, a pošto ste ih uklonili valja biti dodatno oprezan i dodatno opremljen kod primjerice korištenja javnih toaleta. Nosite sa sobom intimne maramice.

5. Dogovorite tretman između 15 i 17 sati
Istraživanja su dokazala kako je ljudski prag tolerancije na bol najviši upravo u ovom periodu dana pa bi bilo najpametnije, ako ste naravno u mogućnosti, da depilaciju dogovorite u ovom terminu. Isto tako, tretmane koji mogu uzrokovati bol izbjegavajte raditi u jutarnjim satima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju