Od djece možemo puno toga naučiti pa tako i to da se trebamo što više smijati. Dok se odrasli smiju u prosjeku 17 puta dnevno, najmlađi to učine i do tristo puta! Smijanje nije samo način na koji dijelimo sreću s drugima, već je dobro za zdravlje, pa čak i za ljubavni život

Mnogo je pozitivnih stvari koje donosi osmijeh i zbog kojih bi se svaki dan trebali smijati barem deset puta. Doznajte kojih je to osam odličnih razloga za smijeh!

>> Znate li kojih je 10 sastojaka potrebno za sreću?

1. Osmijeh nas čini privlačnijima
Čovjek koji se smije prije će privući pažnju nego onaj koji se ne smije. Smijemo li se, izgledat ćemo manje umorni, iscrpljeni i nervozni. Želite li besplatno poboljšati izgled vašega lica, samo se morate što više smijati.

2. Smijeh je zarazan
Osmijeh na vašem licu ne samo da će vas učiniti sretnijima, već može promijeniti raspoloženje i ljudi oko vas, i to na bolje. Osoba koja se smije zrači srećom koju prenosi na svoju okolinu, a time i njih potiče da se smiješe.

Dok se smijemo mozak pojačano luči prirodni analgetik i tako pomaže kod ublažavanja boli

3. Smijanje nas čini sretnima
Nitko se ne može u isto vrijeme smijati i biti tužan. No, svatko se može prisiliti da se nasmije kada je žalostan i u tom trenutku 'zavarat' će svoj mozak koji će dobiti signale da je osoba sretna i tako otjerati tugu, odnosni pomoći nam u promjeni raspoloženja.

4. Smijanje oslobađa stres

Stres se itekako može vidjeti na našem licu. Kada ste pod stresom teško se nasmijati, ali dajte sve od sebe. Otkrit ćete da je gotovo nemoguće osjećati stres dok se smijete i izgledate sretni.

>> 8 sitnica za garanciju zadovoljstva

5. Smijeh jača imunitet
Svaki put kada se nasmijete jačate svoj imunološki sustav. To je zato jer nas smijeh opušta, a što smo više opušteni, to imunitet više jača. Zato, ako se često smijete, rjeđe ćete biti prehlađeni, pa čak i bolovati od gripe.

6. Smijanje nas čini mlađima
Mišići koje koristimo kod smijanja podižu lice zbog čega automatski izgledamo mlađe, bez ikakvih 'čudotvornih krema' i korekcijskih zahvata. Kome još treba 'face lifting'? Smijte se što češće i priroda će sama izbrisati bore.

7. Smijeh snižava krvni tlak
Dok se osmijeh na vašem licu širi, krvni tlak se snižava. Napravite mali kućni test: tlakomjerom izmjerite krvni tlak, a zatim se jednu minutu smijte pa opet izmjerite tlak i dalje se smijući. Primjećujete li razliku?

8. Smijeh je prirodan lijek

Dok se smijemo, istraživanja su dokazala, mozak pojačano luči prirodni analgetik endorfin i tako pomaže kod ublažavanja boli, te hormon sreće serotonin kojemu možemo zahvaliti dobro raspoloženje, a što je više serotonina, to smo i zdraviji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju