Život donosi svakodnevne probleme i brige, a na nama je da ih spretno savladamo. Kako biste bili sretni, potrebno je povući neke jednostavne i konkretne poteze koji nam se nalaze pred nosom, a na koje vrlo često zaboravljamo

Najnoviji podaci Nacionalnog indeksa sreće pokazuju kako su Hrvati unatoč krizi vrlo susretni ljudi. Sve su manje na bolovanju, dobrog su raspoloženja i odlično spavaju, a zdravo ponašanje prisutnije je kod žena negoli kod muškaraca.

1. PAZITE NA VLASTITE POTREBE
Iskreno sretni mogu biti samo oni koji poštuju vlastite potrebe i sami sebe shvaćaju ozbiljno, a to počinje od malih stvari, primjerice kad ste umorni, trebate se odmoriti.

Radije uronite u opuštajuću kupku, a spremanje stana ostavite za neki drugi dan, idite ranije u krevet. Pazeći na vlastite potrebe ne postajete egoista, već je to jedini način da ostanete zdravi i smireni.

2. RAZGOVARAJTE S PRIJATELJIMA
Istraživanja pokazuju da tko razgovara i tko se povjerava bliskim osobama, bezbolnije savladava teška životna razdoblja i bolje izlazi na kraj sa stresom.

Kako bismo se bolje osjećali u svojoj koži, potrebna nam je potvrda i priznanje drugih. Pozitivne reakcije drugih čine nas sretnim.

3. BUDITE ISKRENI
Male laži svima nama mogu olakšati život. Ali, kada raspravljate o važnim stvarima, recite zaista što mislite.

Iako nije uvijek lako biti potpuno iskren, isplati se! Okolina će vas cijeniti kao osobu u koju se može pouzdati. Osim toga, predivan je osjećaj imati uvijek mirnu savjest!

4. NAPRAVITE NEŠTO LUCKASTO
Povremeno sebi dajte oduška, učinite nešto što se možda ne čini razumnim, jer takva sitna veselja i zadovoljstva život čine puno šarenijim i veselijim.

Usred tjedna otvorite šampanjac i nazdravite sa svojim partnerom, kupite cipele iako znate da ih nećete često nositi, ili zapjevajte pred svima. Mali izleti iz svakodnevnog sivila su melem za dušu.

5. BUDITE ODVAŽNI
Mislite li kako niste sposobni učiniti nešto što bi vas razveselilo, to ne samo da je velika šteta nego vas dugoročno čini nesretnima.

Želite li održati kratak, duhovit govor? Učinite to, jer Što se loše može dogoditi? Jedino ako se odvažite i upustite u izazove, osjetit će te sladak okus uspjeha! Ako vaš mali govor i ne bude savršen, možete biti ponosni na sebe jer ste barem pokušali.

6. UŽIVAJTE U ŽIVOTU
Priuštite sebi ono što volite: ukusnu hranu, lijepu odjeću, prespavano poslijepodne ili dobar provod do jutra.

Neka i ljubav dobije mjesto koje zaslužuje! Dajte partneru do znanja što volite, mazite se što češće.

7. ŽUDNJA ZA SAVRŠENSTVOM
Najveći kamen spoticanja na putu do prave sreće je želja da sve bude savršeno: u kući, na poslu ili u odgoju djece.

Žudnja za savršenstvom dugoročno oduzima životnu energiju. Dobro je davati sve od sebe, ali negdje treba postaviti granicu.

8. VJERUJTE U SNOVE

Tko u životu ima neke ciljeve, snove, želje i nade, sve oko sebe doživljava uzbudljivim te lakše obavlja postavljene zadatke.

Sanjajte što više i zamišljajte sve ono što biste željeli da bude. Ako je ikako moguće, ne budite skromni jer vi zaslužujete najbolje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju