Tamnocrveni pigment koji pripada skupini ka karotenoida, astaksantin navodi se kao jedan od najmoćnijih antioksidansa. Čak je 550 puta jači od vitamina E, a zbog svog brzog djelovanja na sprečavanje štete na koži uzrokovane štetnim UV zrakama, jedna od najpoželjnijih suplemenata u ljetnim mjesecima

Uz beta karoten (provitamin A) i vitamin E, kao najčešće isticani saveznici zdrave kože, sve se više uviđaju prednosti antioksidansa - astaksantina.

On je čak 550 puta jači od vitamina E, desetak puta intenzivniji od beta karotena te četiri puta jači od luteina (antioksidans blagotvoran za zdravlje očiju i kože). Najbolji prirodni izvor astaksantina je mikroalga Hematococcus pluvialis, a hranom ga u organizam možemo unijeti putem riba iz hladnih voda poput lososa i pastrve te škampi i rakova.

>> 6 nevidljivih neprijatelja kože

Veliki ulogu ima u zaštiti od UV zračenja te ga za razliku od ostalih suplementa nije potrebno početi konzumirati po mjesec dana prije izlaganja suncu, već je tjedan dana dovoljno za početak njegovog blagotvornog djelovanja.

>> Jeste li za kupaći kostim kroz koji se tamni?

Bitno smanjuje crvenilo kože, fotodermatozu i blage alergije na sunce, štiti stanične lipide i DNA kože, a ujedno pomaže pri bržem i ujednačenom tamnjenju.

Darujemo vas Astaval poklon paketom

Aktival daruje 4 čitateljice poklon paketom Astaval kapsula i kreme za lice u kojima je sadržan astaksantin.

Želite li sudjelovati u igri darivanja potrebno je točno odgovoriti na pitanje – tko daruje Astaval poklon paket i imati malo sreće. Točan odgovor glasi Aktival, a sretne dobitnice su Darija Mustić, Ružica Rončević, Anita Liović i Nevenka Martinčić.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju