U organizaciji Do Centra iz Zagreba od 1.do 7. rujna bit će organiziran besplatan uvodni tečaj zdravstveno terapeutsko energetskih vježbi preventivnog karaktera. Dobrodošli su svi koji žele osjetiti blagodati na svom organizmu!

Kako ove metode postaju sve više poznate i cijenjene u svijetu, želimo građanima Zagreba približiti ove vrlo korisne, dobre i lijepe terapeutske vještine i sve blagodati koje one sa sobom donose kako na fizičkom tako i na emocionalnom, energetskom i mentalnom planu.

Za ove metode ne postoji dobna granica, lagane su za upamtiti, a njihovo je djelovanje na cijeli organizam od velike vrijednosti za svakog vježbača.

Ove drevne i vrlo fine energetske metode, oslanjaju se na ideju poznavanja toka kruženja energije (chi) tijelom, kao što to čini i akupunktura te razrađenih koncepata yina i yanga, dvije elementarne suprotnosti, svugdje prisutne u prirodi.

Blagodati vježbanja ovih metoda možemo pojedinačno prepoznati i kao: poboljšanje cirkulacije i reguliranje tlaka, jačanje vitalnih organa, bolju koordinaciju pokreta, ispravljanje držanja tijela, regulaciju disanja i ugađanje naših aspekata.

Tijekom vježbanja postajemo vještiji i sigurniji u izvođenju pokreta, ali i jačamo pažnju. Počinjemo se kvalitetnije opuštati, što doprinosi boljem usklađivanju s ostalim aspektima kojima je um nadređen.

Vježbanjem ovih metoda moguće je pored djelovanja na fizičkom i energetskom planu, djelovati i na planu emocija i raspoloženja.

Disciplinirano i ozbiljno bavljenje ovim metodama značajno pomaže u regulaciji stresa i depresije, kao značajnih faktora, koji u ovom modernom i sve više otuđenom svijetu utječu na homeostazu, odnosno na ukupno zdravstveno stanje osobe.

Vježbanje ovih metoda nije odveć naporno te njihovo pozitivno djelovanje prepoznaju i starije osobe. Jednom rječju, ove vrijedne metode mogu nam pomoći na više načina i zato su sve više cijenjene u svijetu.

Tečajevi će se održavati u Sopotu, u sportskoj dvorani Graditeljske tehničke škole, Avenija V. Holjevca 11.

Raspored po metodama:
Tai chi chuan, yang: ponedjeljak i četvrtak 20:00 – 21:30

Chi kung, lohan: ponedjeljak i srijeda 18:30 – 20:00

Kempo: utorak i petak 18:30 – 20:00
Voditelj programa je majstor Boro Ranitović.

Jednako su dobro došli i početnici i napredniji vježbači svih dobnih skupina.

Predbilježbe i detaljnije informacije možete dobiti na mobitel 095 90 121 05.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju