Dobro čuvana tajna savršenog i zdravog izgleda holivudskih zvijezda krije se iza imena Kimberly Snyder. Poznata nutricionistkinja svojim detoksikacijskim režimom koji se temelji na konzumiranju ciljanih namirnica koje direktno hrane kožu i kosu te tijelo oslobađaju štetnih toksina uspjela je postati traženija od estetskih kirurga

Tajna mladolikog izgleda, sjajne i bujne kose te blistave kože koji krase izgled holivudskih ljepotica ne krije se samo u skupocjenim pripravcima i zahvatima kirurškog noža nego sve popularnijeg zagovaranja zdrave prehrane.

Nutricionistkinja Kimberly Snyder u čije metode se kunu zvijezde poput Olivie Wilde, Dite Von Teese i Drew Barrymoore otkrila je tajne koje jamče mladolik izgled u svojoj najnovijoj knjizi 'The Beauty Detox Foods'.

Zdrav izgled kose i kože, te mršavljenje kao pozitivna 'nuspojava' rezultati su popularnog detoksikacijskog režima

>>3 napitka od banane koji otapaju masne jastučiće

Režim koji poznata nutricionistkinja provodi temelji se na odvikavanju tijela od redovite konzumacije životinjskih proteina i navikavanju na dnevnu prehranu koja u sebi sadrži 80 posto namirnica biljnog podrijetla, a preostalih 20 posto trebale bi sačinjavati integralne žitarice.

Namirnice su to koje obiluju visokim udjelom minerala i vitamina idealnih za čišćenje organizma i izbacivanje otpada iz crijeva nakon čega tijelo može početi s optimalnom apsorpcijom hranjivih tvari. Ciljani odabir voća i povrća na kojima s temelji detoksikacija i zdrav izgled kose i kože, te mršavljenje kao pozitivna 'nuspojava'  Kimberly je učinila dostupnima svima: 

1. UZ 3 NAMIRNICE DO BLISTAVE KOŽE
Nezaobilazne namirnice za blistav ten su ananas, koji pomože u promicanju proizvodnje kolagena, laneno sjeme za injekcije esencijalnih masnih kiselina i avokado koji obiluje vitaminima C, E i K i koji jedini sadrži antioksidanse za usporeno starenje kože. Kimberly sugerira da dan započnete ispijanjem napitka koji će nahraniti vašu kožu.

Recept za zeleni napitak pročitajte ovdje

2. BANANOM PROTIV SIVIH PODOČNJAKA
Za ublažavanje sivih naglašenih podočnjaka pomoći će jedna banana na dan jer velike količine kalija kojima ovo poznato voće obiluje pomaže regulaciju viška razine tekućine ispod očiju.

>>5 svakodnevnih namirnica koje uništavaju ten

3. UČINKOVITI TRI0 ZA DUGOROČNO UKLANJANJE PRIŠTIĆA
Za uklanjanje prištića i upalnih procesa na licu poznata nutricionistkinja preporučuje konzumiranje kokosovog jogurta koji čisti organizam, jabučnog octa koji potiče izbacivanje toksina iz tijela te crvenog luka koji pospješuje izlučivanje probavnih sokova i idealan je za detoksikaciju organizma.

>>4 napitka koji će usukati svaki trbuh

4. BRZOPOTEZNI DUET KOJI GARANTIRA SJAJNU U BUJNU KOSU
Mrkva sadrži visoku količinu beta karotena, biljnog pigmenta koji tijelo pretvara u vitamin A i koji je potreban za zdrav rast kose dok su sjemneke bundeve izvor cinka i sumpora komponenti koje su zaslužne za čvrstu kvalitetnu kosu. I mrkva i bundeva sadrže neophodan vitamin B koji spriječava stanjivanje vlasi i potiče rast kose a koje valaj konzumirati svakodnevno.

5. ZELENI MIX ZA ČVRSE NOKTE
Za lomljive nokte idealno je zeleno lisnato povrće i proso koji sadrže velike količine kalcija. Nalazimo ga u špinatu, raznim vrstama zelenih salata koje se preporuča konzumirati svakodnevno u obliku soka.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju