Čak 72 posto žena tijekom dana između obroka nešto prezalogaji - čips, kolače, čokoladu - kako bi razbile monotoniju na poslu. A upravo su te suvišne kalorije razlog zbog kojeg kilograma viška ugodno smještenog na području struka

Čak ni dame koje su na dijeti ne mogu se tako lako oduprijeti potrebi da nešto gricnu. Razlog za to je djelomično opravdan i razumljiv, jer kada u krvi opadne nivo glukoze napad gladi može izazvati mučninu i vrtoglavicu. Jedini spas u tom slučaju je hitno unošenje ugljikohidrata.

Stavovi nutricionista se razlikuju pa jedni smatraju da su tri topla obroka dnevno sasvim dovoljna, a sve što se između njih prezalogaji pretvara se u masnoće.

Drugi su stručnjaci uvjereni kako se organizam ne smije izgladnjivati, jer se poslije duge pauze uglavnom unosi više hrane nego što je zaista potrebno.

Zbog toga treba imati obilan doručak prije odlaska na posao i obavezan ručak za vrijeme pauze.

>> 5 trikova za sužavanje struka

>> Zaboravite horoskop otkrivaju vas grickalice

Između obroka uzima poželjno je bilo koje voće, svježe salate začinjene biljnim uljem, tost s nemasnim sirom, suho voće, orasi, jogurt i drugi kiselo-mliječni proizvodi bez dodataka, prirodni musli s nemasnim mlijekom i bijelo meso.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju