Mjesec listopad podsjeća nas da je vrijeme za redoviti godišnji ultrazvučni pregled dojki. Posvećen ne samo ženama koje se bore s tom malignom bolešću već svima koje od nje treba zaštititi, ispunjen je akcijama, savjetovanjima i pružanjem pozitivnih primjera ozdravljenja. I mi vam zato donosimo nasmijane poznate žene koje su hrabro govorile o bolesti i iz nje izašle kao pobjednice

Da se o svome zdravlju trebamo brinuti 365 dana u godini, od trenutka kada se ustanemo iz kreveta do pranja zubi s kojim zaključujemo dan, u teoriji znamo svi.

U praksi nas omete užurbani dnevni ritam koji nikako ne ide u korist redovitim i nutritivno bogatim obrocima te fizičkoj aktivnosti koje se barem tri puta treba naći na našem tjednom rasporedu. Odlazak na godišnje sistematske preglede još uvijek je mnogima obaveza potisnuta brigom za zdravlje svoje djece ili stresnim prekovremenim satima.

>> Parabeni pronađeni kod 99 posto oboljelih od raka dojka

Ako ćemo biti stopostotno iskreni prema sebi, što i zaslužujemo ne bismo li popravili odnos prema svom tijelu koje za nas u svakoj sekundi radi punom snagom, za nemarnost je ponekad kriva naša inertnost te uzimanje zdravlja darom koji se podrazumijeva.

>> Prevencijom spriječite rak dojke

Kako bi se podsjetili da barem jednom do dva puta godišnje moramo obaviti ultrazvučni pregled dojki koji doslovce spašava život, mjesec listopad je posvećen onima koje se bore s tom malignom bolešću te svim ženama čije zdravlje i život ovisi o redovitim kontrolama.

Donosimo vam poznate žene koje se nisu sramili govoriti o svojoj borbi s rakom dojke i koje se iz nje izašle kao sretne i zdrave heroine.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju