Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

I špek i čvarci mogu biti dio dijete

23-05-2012 Piše Zadovoljna
komentari

Otkako su nutricionisti počeli preporučivati smanjenje unosa masnoća, u svijetu se dogodila epidemija debljine, dijabetesa te srčanih i krvožilnih bolesti

Prehrana temeljena na niskom udjelu ugljikohidrata, a povećanom unosu masnoća, popularno nazvana LCHF, svojevrsna je revolucija u dosadašnjem razmišljanju o zdravom životu.

U trendu Zagrebački street style u minici i efektnim čizmama - 5 Žena sa stilom Crnka iz Zagreba u potpuno crnoj kombinaciji koja je tip-top, no čizme su glavni adut Kolači u staklenci Suhi, sitni, prefini Planirate peći kolače za vikend? Ovi kolači mogu stajati sve do Božića, imamo 20 recepata Aishwarya Rai NAJBOLJA OD NAJBOLJIH Više od 4800 čitateljica odabralo je najljepšu misicu svih vremena, čarobna je

>> Debele laži o mršavljenju

Zabluda je, piše Anita Šupe, da su masnoće životinjskog porijekla štetne. Upravo otkad su nutricionisti počeli preporučivati smanjenje unosa masnoća, u svijetu se dogodila epidemija debljine, dijabetesa i srčano-žilnih bolesti.

>> Idealnim doručkom do super tijela

Znanstveni dokazi o štetnosti masnoće, piše autorica knjige “Istine i laži o hrani”, ne postoje. Ovaj je koncept prvenstveno način prehrane, ali i zaokret prema novom načinu života, u skladu s prirodom.

Upravo zato temelj je LCHF prehrane organska hrana iz domaćeg uzgoja. Bira se neprskano povrće i voće, domaća jaja i sir, kao i meso i masnoća životinja koje život provode na pašnjaku, ne u pogonima.

U ovoj se prehrani preporučuje i konzumacija maslinova, lanena i sezamova ulja, maslaca, punomasnog mlijeka, jogurta, kefira, ali i domaćeg špeka, pršuta i čvaraka. Umjesto umjetnih slatkiša preporučuje se voće poput grejpa, malina i jagoda te orašasti plodovi. Treba izbjegavati svu rafiniranu hranu punu šećera i škroba. (Agencija VLM)