Postoji li uopće recept za sreću pitanje je na koje je vrlo teško odgovoriti. No mi nećemo tragati za odgovorima već ćemo vam pokušati olakšati dan. U užurbanom vremenu u kakvom živimo, puno puta zaboravimo naše prave vrijednosti kao i stvari koje nas čine sretnima. Želite li vratiti sreću u vašu svakodnevicu ne zaboravite na ovih 5 važnih faktora sreće

 

1. Poboljšajte odnos s prijateljima i obitelji
Sreća dolazi iz kuće. Riješite nesuglasice dok su još svježe i pola problema ste riješili. Isto vrijedi i za prijatelje, jer to su osobe u čijem bi se društvu trebali osjećati ugodno i sretno. Ako se u posljednjih nekoliko dana niste vidjeli s prijateljima, pronađite termin za jednu kavicu u vašem užurbanom dnevnom rasporedu.

2. Budite optimisti
Pozitivne misli itekako mogu popraviti vaše raspoloženje. Upravo zbog toga je dobro na radnom mjestu imati barem jednu fotografiju obitelji, ljubimca ili prijatelja koja će vam s vremena na vrijeme vratiti osmjeh na lice. Izbjegavajte konflikte i negativne ljude.

3. dnevna doza smijeha
Dokazano je kako je smijeh vrlo zdrav i pozitivno utječe na organizam i mentalno zdravlje. Smijte se barem jednom dnevno i riješili ste pola problema. Ako nemate u vašoj blizini nekoga tko vas može nasmijati, vježbajte pred ogledalom. Koliko god vam se čini neobičnim, smijte se pred ogledalom nekoliko minuta dnevno. Što to duže budete činili to ćete biti sretniji.

4. Vježbajte svoj um
Umne vježbe također su dobre za popravljanje raspoloženja. Zaposlite svoj mozak i aktivirajte moždane vijuge. Jednom dnevno riješite križaljku ili zaigrajte neku igru koja zahtjeva malo mozganja. Zaokupirajte misli i osjećajte se korisno.

>> 22 sretna sastojka za bolji život

>> 9 znakova da ste sretniji nego što mislite

5. U zdravom tijelu zdrav duh

Stara izreka koja ima čvrstu pozadinu. Vježbom tijelo oslobađa hormon sreće oksitocin. Redovita tjelovježba itekako može poboljšati vaše raspoloženje. Osim što ćete se odmah osjećati bolje i pozitivnije, biti ćete i puno zadovoljniji i svojim izgledom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju