Aktivni nizovi zahtjevnih položaja poznatijih kao 'asane' omogućavahu tijelu da se zagrijava zbog čega se automatski otpuštaju sve nagomilane napetosti i osoba se u potpunosti opušta. Tako tijelo dobiva više kisika što doprinosi poboljšanju tonusa kože te sagorijevanju nakupljenih masnoća

Stilovi joge kao što su Ashtanga, Vinyasa ili Power Yoga najbolji su saveznici u borbi protiv stresa modernog života – kod žena jedna od njegovih najuočljivijih posljedica je celulit.

Celulit je najjednostavnije držati pod kontrolom, ako ne i potpuno ukloniti, smanjenjem masnih nakupina u tijelu, povećanjem mišićne mase te detoksikacijom tijela. Upravo su to dokazane dobrobiti ovakvih tipova joga. Na Harvardskom sveučilištu studije su naime pokazale da je vježbanje joge najefikasniji način za poboljšanje protoka limfe, za eliminaciju toksina i smanjenje zadržavanja tekućina u tijelu.

'Duboko ritmično disanje pri izvođenju položaja potiče hormonalnu ravnotežu te donosi veću količinu kisika u tijelo, koji je neophodan u borbi protiv sagorijevanja masnoća.
Osim toga, joga donosi povećanu gipkost, koža postaje elastičnija i blistavija, definiraju se i povećavaju mišići' sve se to odražava na općem stanju tijela koje se doima, a to zaista i postaje, mlađe i vitalnije, objasnila je Sandra Đidara Bianco, certificirana instruktorica joge.

>> Joga za lice bez bora

>> Oznojene majice: Tako se postižu oznojena tijela

Vježbanje 3-4 puta tjedno sa certificiranim instruktorom će već kroz mjesec-dva pokazati prve rezultate.
'Ukoliko se uz to promijeni i način prehrane - izbaci šećer i svi rafinirani proizvodi te se pokuša hraniti na što sattvičniji, jogijski način koji preporuča svježe voće i povrće bez previše začina, sjemenke i orašaste plodove i svježe nemasne sireve poboljšano zdravlje i ljepota fizičkog tijela postat će zapravo ogledalo unutrašnje čistoće i mira, dodala je Sandra zaključivši kako je unutrašnje zadovoljstvo to koje ženi daje onaj poseban sjaj i ljepotu koju ne može umanjiti niti trag celulita na guzi.

Kardio vježbe idealne i za detoksikaciju:

Pozdravi suncu A i B (mogu se izvoditi samostalno, ili kao priprema za ostale setove asana).

Za poboljšanje definicije mišićne mase u donjem dijelu tijela (svaku asanu potrebno je zadržati 5-10 dubokih udaha i izdaha):
Anjaneyasana
Uttkatasana
Garudasana
Virabhadrasana 1
Trikonasana
Parivritta parshvakonasana
Virabhadrasana 3
shalabasana a i b
sethu bandasana

Za poboljšanje cirkulacije u tijelu i uravnoteženje limfnog sustava:
Adho mukha svanasana
Pincha mayurasana
Sarvangasana
Halasana
Sirsasana

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju