Prosječna žena tijekom života isproba 104 dijete, muškarci znatno manje odnosno svega 27 različitih načina reducirane prehrane. Tako barem tvrdi novo britansko istraživanje potaknuto novim trendom, dijetama s dječjom hranom

Istraživanje koje su predočili britanski znanstvenici pokazalo je da je svaka druga žena na dijeti ili da intenzivno razmišlja o njoj.

U istom istraživanju, koje je objavio magazin Health, stručnjaci su proučavali prehrambene navike 400 žena i zaključili da većina njih ne preza ni pred čim u želji da dođe do željene linije.

Negativni trend koji su pak izdvojili istraživači jest činjenica da se sve veći broj žena odlučuje na rigorozne dijete s dnevnim unosom od 900 ili manje kalorija ili pak na dijete koje na meniju imaju isključivo hranu za bebe.

Formula je to prema kojoj se, primjerice, Nicole Richie u samo nekoliko tjedana nakon porođaja vratila na svoju idealnu težinu. Međutim, upozoravaju nutricionisti, takve dijete dugoročno mogu biti kobne za zdravlje.

'Svaka prehrana koja nije izbalansirana ili koja isključuje određene skupine namirnica, a provodi se dulje vrijeme izaziva stres u organizmu, a posljedice su mnogobrojne. Primjerice, Helicobacter pylori, loša probava, a u ekstremnim slučajevima može voditi i do nekog od poremećaja u prehrani' napominje nutricionistica Lauren Gellar.

Ona ističe da je za gubitak kilograma s minimalnim rizikom od jo-jo efekta potrebno promijeniti prehrambene navike, smanjiti unos kalorija, ali ne na štetu raznolikosti prehrane, potaknuti fizičku aktivnost i izbjegavati alkohol.

>> U 7 dana do ravog trbuha? Moguće je!

>> 'Debela' Lady Gaga jede samo dječje kašice

'Većina ljudi voli se na kraju dana počastiti čašicom vina, piva, žestice, a nisu svjesni da time sabotiraju dijetu jer je alkohol jako bogat kalorijama' zaključuje Gellarova (Agencija VLM).

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju