Dukanova dijeta ponovno je postala pravi hit za što je zaslužna Kate Middleton. No želite li doći do savršene linije dijeta vam neće biti dovoljna, već je potreban cijeli niz promjena koje morate napraviti u svom životu. Doznajte kako mršave poznate ljepotice

Možda najbrže rezultate daju proteinske dijete među kojima je najpoznatija Dukanova metoda kojoj je svjetsku slavu priskrbila Kate Middleton.

Mlada kraljevna kilograme je skinula posebno za vjenčanje i u McQueenovoj vjenčanici osvojila modnu struku.

'Mene ne zanima slava, važno mi je što će zahvaljujući njoj osobe koje se bore s viškom kilogramima shvatiti da je taj višak opasan za zdravlje', objašnjava poznati nutricionist Pierre Dukan čija dijeta je osvojila svijet.

Nakupljene kilograme nakon poroda na ovaj je način otopila i Giselle Bundchen te pjevačica Jennifer Lopez. Zvijezde oduševljava to što su rezultati brzo vidljivi.

Dijeta ima četiri faze. U prve dvije se mršavi, a druge dvije održava željena težina. Prva faza je vrlo kratka i zov se 'napad', u drugoj se gube kilogrami na tjednoj bazi, treća je prijelazna faza, odnosno ona koja traje dan za svaki izgubljeni kilogram, a četvrta faza je faza zaštite koja je vrlo važna.

>> Izgubite kilograme, a patite samo četvrtkom!

>> SOS dijeta: Smršavite bez gladovanja

No naravno da dijeta nije dovoljna jer postoji niz faktora koji utječu na naše tijelo i tjelesnu masu.

Za sve one koji većinu dana provode u sjedećem položaju ili u autu postoje alternativna rješenja poput posjeta kozmetičkom salonu gdje novi uređaji mogu u jednom tretmanu s trbuha skinuti i do 10 centimetara.

Metoda radiovalovima čvrste masne naslage celulita razgrađuje i pretvara ih u tekuće stanje koje tijekom tjedna izbacujemo iz organizma mokrenjem. Na ovaj način svoje suvišne centimetre su otopile i brojne domaće zvijezde.

Dukanova dijeta - Preporučena hrana
- Nemasna teletina, nemasna šunka, zečetina, teletina, pileća jetrica, pileće bijelo meso, puretina, riba, plodovi mora, nemasni jogurt, nemasni sir, bjelanjak, tofu sir, seitan, zeleno povrće, luk, bilje i začini, senf, zobene pahuljice.

- Kava, čaj, obrano mlijeko , prirodni sokovi i dijetetski napici, umjetni zaslađivači, žvakaće gume bez šećera.

Navedene namirnice možete kombinirati na različite načine, s time da dan ispunite s tri glavna obroka koja moraju sadržavati glavno jelo i desert. Preporučljivi su i lagani međuobroci.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju