Bolest modernog doba anoreksija poprimila je novi i možda još opasniji oblik. Iako lažoreksija ne postoji u medicinskom rječniku riječ je o obliku bolesti koji opisuje ženu koja u javnosti jede u ogromne količine hrane, ali zato privatno opasno gladuje

 

Najbolji primjer laganja o prehrambenim navikama su poznate mršavice koje gotovo svakodnevno pune medije komentarima o njihovoj ljubavi prema hrani i prežderavanju.

Gwyneth Paltrow jedna je od najglasnijih, a njezine izjava o tome kako ne može odoljeti prženoj hrani koja uopće ne smeta njezinom konfekcijskom broju 34 doista je besmislena. Slično čini i Victoria Beckham za koju su i njezini poznanici potvrdili da u restoranu jede nevjerojatne količine hrane.

'Poznate osobe su pod velikim pritiskom javnosti, a od njih se traži da budu uzori novim, mladim generacijama', izjavila je psiho terapeutkinja Rachel Morris, dodavši kako mnogi celebrity dojavljuju paparazzijima u kojem su restoranu kako bi njihove obilne porcije bile i javno zabilježene.

>> Zbog Victorije Beckham pala na 31 kilogram!

>> Manekenka umrla od anoreksije u 28. godini

Lažoreksija je problem koji je sve rašireniji, a najčešći razlog je strah od predrasuda javnosti. Žene koje boluju od poremećaja prehrane ili su postale opsjednute izgledom i količinom kalorija koju svakodnevno unose u organizam radije će pred prijateljicama prikriti svoje prehrambene navike i navaliti na hranu pa od sutra nastaviti s gladovanjem nego slušati kritike na svoj račun.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju