Krojevi haljina kojima ističemo svoje najbolje atribute i prekrivamo dijelove tijela koje ne želimo previše izložiti javnosti, ne mogu previše pomoći da zabljesnemo u svom najboljem izdanju ako se ne držimo ispravno. Pogrbljena leđa te spuštena i zatvorena ramena ljepotu zasjenjuju puno više nego li smo toga svjesni

Odabrati odjeću koja nam najbolje pristaje glavni je motiv u kupovini, bez obzira radi li se o mršavim djevojkama, onima sitnije ili pak krupnije građe, onima koji žele kamuflirati bokove ili pak naglasiti dekolte.

Kada napokon odaberemo ono čime smo zadovoljni, stajling upotpunimo frizurom i odgovarajućim make-upom, te zadovoljno odobrimo ono što vidimo u ogledalu.

No, sav trud i uloženi novac pada u vodu ako naša silueta 'pati' zbog lošeg držanja. Pogrbljena leđa i pognuta ramena nagrđuju naš izgled više nego li smo toga svjesni. Ono što još više zabrinjava su i nepovoljne zdravstvene dugoročne posljedice takvog položaja tijela.

Način života koji prije svega obilježava dugotrajno sjedenje ispred kompjutora ili za radnim stolom te nedovoljna fizička aktivnost prethode ovakvom položaju tijela koji osim bolova leđa uzrokuje umor, probleme s disanjem i cirkulacijom tijela.

>>Trudnice, okanite se štikli i japanki

Redovitim vježbanjem različitih aktivnosti primijetit ćete pozitivan pomak prema naprijed, odnosno u ovom slučaju, prema što savršenijoj ravnini vašeg tijela.

Vježbanjem do bezbolnog držanja

Vježbanje u teretani
Teretana vam itekako može pomoći u jačanju mišića leđa. Ako sjedite pogrbljeni za stolom, odgovarat će vam vježbe za gornji dio leđa i ramena. Nikako ne zaboravite i na jačanje trbušnih mišića koji su nužni za podupiranje kralježnice. No, prilikom dizanja utega i vježbanja na spravama obavezno se konzultirajte s prisutnim trenerom koji će vam objasniti na koji se način pravilno izvodi vježba.

Istezanje
Istezanje mišića efektivno djeluje na izravnavanje mišića. Deset minuta dnevno može učiniti čuda za ukočene i skvrčene mišiće u leđima i vratu.

Joga
Osim što isteže mišiće kralježnice, joga ih jača i čini fleksibilnima zbog čega se smatra jednim od najdjelotvornijih vrsta vježbanje u borbi protiv lošeg držanja.

Popravite položaj sjedenja
Prilikom sjedenja namjestite stolac tako da su vam noge savijene pod kutom od 90 stupnjeva. Stražnjica trebaju biti što bliže naslonu, dok naslon za ruke treba biti postavljen tako da re ruke mogu odmarati opuštenih ramena

Podsjetite se!
Nije lako ispraviti loše držanje, no budite uporni jer osim što će vas uporna vježba osloboditi boli i kasnijih zdravstvenih komplikacija, osjećat ćete se i izgledati bolje neko ikada.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju