Mala medicinska čuda nalaze se svuda po našem domu, samo ih treba pronaći i upotrijebiti na pravi način. Jeste li znali da kamilica liječi konjunktivitis, a luk vrtoglavicu?

1. Kamilicom protiv upale očiju
Napravite čaj od kamilice i ostavite da se rashladi, namočite komad vate, iscijedite ga te laganim pokretima isperite oči upaljene od konjunktivitisa.

2. Kruhom i paprom protiv štucavice
Kako bi se riješili štucanja, uzmite komadić suhog kruha i polako ga žvačite. Isto tako, lagano udahnite malo mljevenog papra od čega će te kratko kihati, a štucavica će potpuno prestati.

3. Jogurtom protiv opeklina
Opekline od sunca izliječite jogurtom. Namažite kožu debljim slojem jogurta. To će smiriti neugodno peckanje, te pomoći koži da se oporavi i vrati izgubljenu vlagu.

4. Kockicom leda protiv gorkih lijekova
Istrljajte jezik kockicom leda od čega će utrnuti, a vi nećete osjetiti gorki lijek koji morate popiti.

5. Lukom protiv vrtoglavice
Osjetite li slabinu i vrtoglavicu, odrežite komad luka, približite ga nosu i duboko udahnite. Luk će razbistriti vašu glavu i zaustaviti vrtoglavicu.

6. Teniskom lopticom protiv bolnih stopala
Dok gledate televiziju, naslonite bosu nogu na tenisku lopticu i trljajte po tabanu kotrljajući ju u oba smjera. Loptica će izmasirati vaša bolna stopala.

>> Očistite tijelo moćnom zelenom glinom

>> Upotrijebite tenisku lopticu na 10 načina

7. Odjećom protiv komaraca

Umjesto da sredstvo protiv dosadnih komaraca posprejate po koži, učinite to po odjeći. Ono će isto otjerati dosadne komarce. Na ovaj način znojenje neće umanjiti njegov učinak.

8. Biljkama i začinom protiv lošeg zadaha
Učinkovito sredstvo protiv lošeg zadaha krije se u vašoj kuhinji. Kako bi riješili ovaj neugodan problem žvačite peršin, lišće metvice ili kardamom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju