Jaja su loša za srce
Stručnjaci tvrde kako jaja nisu loša za srce, a istraživanja su pokazala kako je jedno jaje dnevno dozvoljena doza. Količina kolesterola koji unosimo u tijelo nema utjecaj na nivo kolesterola u krvi, a naše tijelo kompenzira povećani unos tako što smanjuje svoju proizvodnju lipida.
Konzumiranje sirove hrane nam osigurava prijeko potrebne enzime za zdravu probavu
Neki zagovornici sirove prehrane tvrde da sirova hrana poboljšava probavu i 'štedi' enzime u tijelu tako što ih unosi preko hrane. To je netočno jer tijelo nema limitiranu količinu enzima već ih proizvodi tijekom cijelog životnog vjeka.
>> Brza hrana je droga koja tjera na 'novi šut'
>> Čokolada nas baca u depresiju? Nemoguće!
Grijanjem u mikrovalnoj pećnici hrani oduzimamo hranjive tvari
Ovo je pravi mit! Temperatura na kojoj pripremamo namirnice je ta koja namirnicama oduzima hranjive vrijednosti. S obzirom da se hrana u mikrovalnoj pećnici kuha brže, ona može samo umanjiti gubitak hranjivih sastojaka.
Radijacija iz mikrovalne stvara štetne materije u hrani
Možda vam na sam spomen radijacije pada mrak na oči i razmišljate o uklanjanju mikrovalne iz kuhinje, no to uistinu nije potrebno. Kuhanje u mikrovalnoj nije ništa drugačije nego bilo koja druga metoda termičke obrade namirnica.