Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Mitovi o jajima i mikrovalnoj pećnici

21-09-2010 Piše Zadovoljna
komentari

Postoje mitovi zbog kojih smo skloni odbijanju jaja za doručak ili pristajemo pojesti samo omlet od bjelanjaka te izbjegavamo zagrijavati hranu u mikrovalnoj pećnici, no jesu li to samo mitovi ili

U trendu Ksenija Pajić u trapericama i bundi na špici 2025. - 3 Ležerna i dotjerana Ove traperice savršen su izbor za šetnju gradom, a Ksenija Pajić nosi ih uz kratku bundu Jadranka Sloković uvijek besprijekorna Gotovo 10 tisuća čitateljica odabralo najbolje odjevenu hrvatsku modnu ikonu 60 plus Franka Batelić uvijek privlači pažnju svojim modnim izborima A tako je šik Savršen kaput za zimu u kojem vam neće biti hladno, a ima ga i Franka Batelić

Jaja su loša za srce

Stručnjaci tvrde kako jaja nisu loša za srce, a istraživanja su pokazala kako je jedno jaje dnevno dozvoljena doza. Količina kolesterola koji unosimo u tijelo nema utjecaj na nivo kolesterola u krvi, a naše tijelo kompenzira povećani unos tako što smanjuje svoju proizvodnju lipida.

Konzumiranje sirove hrane nam osigurava prijeko potrebne enzime za zdravu probavu

Neki zagovornici sirove prehrane tvrde da sirova hrana poboljšava probavu i 'štedi' enzime u tijelu tako što ih unosi preko hrane. To je netočno jer tijelo nema limitiranu količinu enzima već ih proizvodi tijekom cijelog životnog vjeka.

>> Brza hrana je droga koja tjera na 'novi šut'

>> Čokolada nas baca u depresiju? Nemoguće!

Grijanjem u mikrovalnoj pećnici hrani oduzimamo hranjive tvari

Ovo je pravi mit! Temperatura na kojoj pripremamo namirnice je ta koja namirnicama oduzima hranjive vrijednosti. S obzirom da se hrana u mikrovalnoj pećnici kuha brže, ona može samo umanjiti gubitak hranjivih sastojaka.

Radijacija iz mikrovalne stvara štetne materije u hrani

Možda vam na sam spomen radijacije pada mrak na oči i razmišljate o uklanjanju mikrovalne iz kuhinje, no to uistinu nije potrebno. Kuhanje u mikrovalnoj nije ništa drugačije nego bilo koja druga metoda termičke obrade namirnica.

Pročitaj još
Pročitaj još