Nevjerojatne životne priče koje je prenio Daily Mail udružile su tri obitelji. Naime, zahvaljujući obiteljskim fotografijama koje su članovi obitelji ponosno pokazivali svojim prijateljima, a koje su igrom slučaja otkrile teške i opasne bolesti njihovi najmiliji danas sretno žive

BEBA DANNY
Za Britanku Fran Davis nova godina 2010. bila je doista čarobna jer je postala ponosna majka prekrasnog dječaka Dannyja. Nakon što je u bolnici ustanovljeno da je dječak lijepa i zdrava beba majka i sin otišli su kući. Iako je sa živahnim mališanom sve bilo u redu obiteljska fotografija koju je uslikala majka doimala se malo neobičnom.

Naime Fran se učinilo da njezin sin na fotografijama uslikanim na bijeloj podlozi izgleda pomalo modro. Iako se raspitivala o neobičnoj boji kože majka je dobila umirujuće odgovore koji su to povezivali s porodom i grčevima.

Da majka Naomi Whitmore nije uslikala sina Harryja i reagirala na vlastite sumnje danas dječak najvjerojatnije ne bi bio živ

>> Što stolica govori o vašem zdravlju?

No odlazak kod pedijatra na redovni pregled za majku je bio i više nego stresan. Nalazi krvi pokazali su kako Danny ima kritično nisku razinu kisika u krvi koja i dalje rapidno pada što je povezano sa srčanim zaliskom koji se nije u potpunosti razvio. dječak je poslan na hitnu operaciju koja je prošla dobro i u potpunosti se oporavio, no, kako objašnjava liječnik, da su došli samo 15 minuta kasnije dječak najvjerojatnije ne bi preživio.

>> 5 najgorih dijeta koje vam neće pomoći

ELAINE WADDY
Povraćanje nakon obroka za 31 godinu staru Elaine Waddy je postala svakodnevica. Iako je bila svjesna da njezino ponašanje može dovesti do bulimije, vitka linija koju je održavala opasnom navikom bila joj je važnija, barem do trenutka kada je promotrila fotografiju koju je objavila na društvenoj mreži.

Naime, majka petero djece primijetila je kako joj se čeljust izdeformirala i natekla, a njezina inače gusta kosa se činila toliko rijetkom i tankom da je po prvi puta mogla vidjeti vlastito tjeme. Bili su to prvi znakovi bulimije koja je nakon desetljeća povraćanja uzela maha. Natečena čeljust otkrila je oštećene žlijezda slinovnica, a otpadanje kose uzrokovano je neuhranjenošću. Iako je proces liječenja bio dug i težak Elaine se uspjela oporaviti.

DJEČAK HARRY
Kada je Naomi Whitmore na fotografiji koju je ponosno spremila u album primijetila neobičan odsjaj u samo jednom oku njezinoga sinčić Harryja postala je znatiželjna te je odlučila dječaka uslikati još nekoliko puta kako bi vidjela hoće li se bljesak ponoviti. Ono što je otkrila doista ju je iznenadilo i uplašilo te je pomoć odlučila potražiti kod liječnika te mu predočiti fotografije koje su je zabrinule.

Nakon što je liječnik vido fotografije odmah je primijetio kako s dječakovim oko nešto nije u redu. Nakon obavljenih testiranja ustanovljeno je kako Harry na lijevom oku ima pet malih tumora. Retinoblastom je brzo napredujući tumor koji se razvija u stanicama mrežnice oka, a onaj neobičan odsjaj u oku s fotografije bio je refleksija tumora.

Nakod hitne operacije i niza kemoterapija tumori su zaustavljeni, a danas dječak ima 6 godina i živi sretnim i normalnim životom uz redovite kontrole. Doktor objašnjava kako je ovako ranu fazu tumora gotovo nemoguće otkriti, a da majka nije uslikala dječaka i reagirala na sumnje danas Harry najvjerojatnije ne bi bio živ.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju