Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Niske temperature su saveznik mršavljenja

01-11-2010 Piše Zadovoljna
komentari

Kada mu uobičajene dijete nisu pomogle, bivši NASA-in znanstvenik pronašao je neobičan način gubljenja viška kilograma. Pomogli su mu pritom zakoni termodinamike

U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji Tri ljepotice iz Zagreba u najtraženijim hlačama NEMAJU KONKURENCIJE Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima

'Trenutna teorija o gubitku na težini suprotstavlja ishranu vježbanju - kalorije ulaze, kalorije se troše. Ja sam shvatio da još jedan bitan faktor igra važnu ulogu, a to je okolina u kojoj se nalazimo. Naša tjelesna temperatura ostaje konstantna, a za to je potrebno puno energije', ispričao je za ABC News znanstvenik NASA-e Ray Cronise.

Tvrdi sa tijelo izlažući hladnoći na pravi način mršavi. Pokazao je to na svom primjeru izgubivši više od 13,5 kilograma.

Inspiraciju za takvu teoriju dobio kada je čuo da plivački prvak Michael Phelps u organizam unosi oko 12.000 kalorija dnevno. Čak i sa tolikom fizičkom aktivnošću, Croniseu je bilo nelogično zašto Phelps treba toliko kalorija.

'Onda sam shvatio da je u pitanju voda', objavio je. Hladna voda prisiljava Phelpsovo tijelo da se stalno bori kako bi održalo optimalnu temperaturu.

>> Je li brojanje kalorija debela laž?

>> Debele laži o mršavljenju

Ispostavilo se da se ovim fenomenom bavila i vojska te oni koji su proučavali mogućnost slanja misija u svemir pedesetih i šezdesetih godina, pokušavajući pronaći načine za zadržavanjem kilaže pri hladnoći.

'Obično mislimo da trošimo kalorije jer se znojimo (kada vježbamo), a zapravo više kalorija trošimo kad nam je hladno', smatra Cronise.

Pročitaj još
Pročitaj još