Pojačano izlaganje snažnom UV zračenju, isušivanju vrućim zrakom i djelovanju soli, ostavilo je neugledne tragove na koži koje je potrebno riješiti i pripremiti kožu za zimsko razdoblje. Zadovoljna.hr predlaže vam prirodnu kozmetiku koja će pomoći vratiti koži sjaj

Suha i perutava koža s pojačanim mrljama i crvenilom ili izraženije akne i prištići su to problemi koji intenzivnije dolaze do izražaja ljeti kada je koža otvorenija i podložnija utjecaju okoliša, dok je istovremeno u ležernoj atmosferi godišnjeg odmora, uobičajeni svakodnevni tretman manje ili više zanemaren.

Kako bi što prije kožu doveli u njezino normalno, zdravo stanje, sada je vrijeme za rješavanje 'ljetnih zaostataka', a potom nastaviti primjerenu njegu i pripremiti kožu za zimu.
Jednaku potrebu za obnovom imaju svi tipovi kože, a posebno oni svjetlije i nježnije puti, masne i problematične, te umorre i suhe.

>> Evo kako će izgledati lice osunčano bez zaštite

Pjege i mrlje na koži
Sunčane pjege i mrlje na koži nastaju zbog pojačanog nakupljanja melanina, prirodnog zaštitnog pigmenta kože, koji se u obliku manjih ili većih smeđkastih točkica i mrlja, različitih nijansi i intenziteta obojanosti, pojavljuje na dijelovima lica i tijela koji su pojačano izloženi djelovanju sunčevih zraka.

Jednaku potrebu za obnovom imaju svi tipovi kože, a posebno oni svjetlije i nježnije puti, masne i problematične, te umorre i suhe

Razlikujemo sunčane od staračkih pjega. I jedne i druge posve su normalna i bezopasna pojava te su izraženije ljeti nego zimi. Zdrava koža s dobro očuvanim vitalnim funkcijama, posve prirodno razgrađuje stečene nakupine melanina tijekom zimskog razdoblja, u uvjetima smanjenog UV zračenja.

Sunčanim pjegama i tamnim mrljama na koži podložnije su osobe nježnijeg, svjetlijeg tena i svjetlije kose. Kod takvih osoba ljetne pjege i mrlje na koži dulje se zadržavaju nego kod osoba s manje osjetljivim, prirodno tamnoputijim tenom, pa je nakon ljeta potrebna pomoć za rješavanje ove neugodne pojave.

Staračke pjege nastaju postepenim i dugotrajnim nagomilavanjem melanina tijekom životnog razdoblja. Oslabljene vitalne funkcije kože starijih osoba, obično već iznad četrdesete godine, nisu dostatne za prirodnu razgradnju nastalih ljetnih pjega kroz zimski period, pa one ostaju na koži kao izdajnički znaci starenja.

Pjege i mrlje na koži, bilo sunčane, bilo staračke, najviše dolaze do izražaja na licu, posebice nosu, dekolteu, rukama te obično na ramenima i gornjem dijelu leđa. Tretmani poput lasera ili kemijskih i fizičkih pilinga i abrazija, vrlo su uspješni u otklanjanju uobičajenih sunčanih, pa i staračkih pjega, no valja ih primjeniti pod liječničkim nadzorom, posebice ako počinju mijenjati boju i veličinu, te ako počinju poprimati oblik tamnih i slojevitih madeža.

>> Kako se riješiti upornih podočnjaka?

Vrlo uspješno prirodno i bezopasno rješenje je tretman pjega s vitaminom C, koji svojim snažnim antioksidativnim svojstvima ne samo da sprečava nagomilavanje melanina, nego ga uspješno razgrađuje bez štetnih posljedica, a ujedno učvršćuje staničnu strukturu i kolagen, što je posebno važno nakon ljeta koje dodatno kožu dodatno oslabilo.

Classic Anti Spot Tonik protiv pjega prirodna je bezalkoholna emulzija s izrazito visokom koncentracijom vitamina C, te prirodnih ekstrakata nevena, kamilice i mente. C vitamin dokazano, na posve prirodan i neškodljiv način, sustavno eliminira sunčeve i staračke pjege, te mrlje na koži i sprečava nastajanje novih.

Akne, prištići i miteseri
U toplim mjesecima je lučenje žlijezda znojnica i lojnica uobičajeno pojačano, pa su problemi kod masnih i nečistih tipova kože izraženiji.

Sloj izlučenog loja na koži pomiješan sa znojem idealna je podloga za razvoj različite mikroflore bakterijskog ili gljivičnog podrijetla, što u težim slučajevima može dovesti i do upalnih stanja.

Miteseri, akne i orožnjeli vršci folikula začepljuju pore, pa mikroflora zatvorena u dubini kože izaziva bolne i ružne upale od prištića do gnojnih čireva, koje je sve teže suzbiti ako se problem ne počne na vrijeme rješavati.

Koža sklona prištićima, upalama i aknama zahtjeva pažljiv tretman od najranije mladosti, a posebice u akutnim situacijama, kako bi se kasnije izbjegle drastične kirurške ili kemijske metode.

Najbolja prevencija i suzbijanje ovih problema je kontinuirani tretman s prirodnim biljno vitaminskim nutrientima koje koža lako prepoznaje.

Prirodno esencijalno eterično ulje čajevca, zbog snažnog antiseptičkog djelovanja ima medicinski dokazano izuzetno uspješnu primjenu u rješavanju akni, prištića i upala,
dok C vitamin snažnim antioksidativnim djelovanjem eliminira slobodne radikale i toksine, te jača kolagen i staničnu strukturu.

Pogrešno je vjerovanje da ovaj tip kože treba sustavno isušivati. Za regulaciju prirodno pojačanog samoomašćivanja kože, kako bi se ono postepeno smanjivalo, potrebno je koristiti preparate koji u svom sastavu imaju i neko od blagih, nezasićenih biljnih ulja poput avokada ili pšeničnih klica, bogatim vitaminima A i E. Tako će koža sklona pojačanom izlučivanju masnoće postepeno posustati, jer će dio kvalitetne masnoće nadoknaditi izvana.

Classic ProAcne C Plus Hydro Fluid Serum za problematičnu i nečistu kožu je koncentrirani biljno vitaminski serum za njegu kože je 100 posto prirodna dvokomponentna emulzija s izrazito visokom koncentracijom C vitamina, esencijalnim eteričnim ulje čajevca, avokada i pšeničnih klica, s dodatkom biljnih ekstrakata nevena i tormentile u mednoj iscrpini.
Regulira dubinsko vlaženje, eliminira slobodne radikale i toksine. Sinergijskim učinkom čajevca, nevena i tormentile djeluje snažno protuupalno, sustavno suzbija postojeće prištiće i akne, te sprečava nastajanje novih. Smanjuje pore, ožiljke i mrlje na koži. C vitamin izravno sudjeluje u obnovi i sintezi kolagena te zajedno s uljem pšeničnih klica i avokada s vitaminom E u njihovom prirodnom sastavu trajno održava zdravi mat mladenački izgled kože.

Suha, umorna i osjetljiva koža sklona perutanju i crvenilu
Previše suhi tipovi kože u mladosti izgledaju besprijekorno svježi i baršunasti. No, podložniji su brzom starenju, posebno ljeti kada suh, vrući zrak, sol i UV zračenje dovode do drastičnog isušivanja, perutanja i trajnog gubitka prirodnog elastitciteta.

Oštećeni hidrolipidni film epidermisa više ne sprečava gubitak vlage i lipida iz unutarnjih slojeva kože te istovremeno omogućava pojačani prodor štetnih tvari i mikroba iz okoline u njezine dublje slojeve.

Oslabljene vitalne funkcije kože ubrzano dovode do gubitka prirodnog vlaženja i samomašćivanja, pa govorimo o suhoj, osjetljivoj i umornoj koži koja rapidno gubi svoju prirodnu sposobnost samoobnove i čvrstoću stanične strukture, te postaje neelastična, mlohava i naborana, sve češće sklona perutanju i ekcemima.

Takvoj koži je potrebna preventivna njega koja kontinuirano pospješuje obnovu zaštitnog kiselinskog hidro - lipidnog plašta, nadoknađuje gubitak vlage i masnoće, te neophodan vitaminsko mineralni status izvana.

Ovakvi tipovi kože ne trpe pranje sapunima i agresivnim preparatima za čišćenje, već se njeguju čistom vodom i blagim biljno - vitaminskim tonicima, te preparatima koji će trajno održavati njezinu prirodnu sposobnost samoobnove.

Za to su najbolji prirodni preparati koji svojim sastavom nadoknađuju koži upravo ono što ona ne dobiva iznutra i lako prepoznaje izvana, te stoga koristi u svom metabolizmu i prirodnom procesu obnove – trajno ovlaživanje, omašćivanje i učvršćivanje međustanične strukture.

Proizvodi na bazi C vitamina, koji dokazano izravno sudjeluje u obnovi kolagena, prirodnih biljnih ekstrakata poput nevena i ginkgo bilobe, koji su odlični ovlaživači, te visokokvalitetnih biljnih ulja poput badema i vučjeg trna s vitaminima F, A, C i E u svom prirodnom sastavu, svojom će kombinacijom u potpunosti zadovoljiti suhu i umornu kožu, brzo joj vratiti mladenačku gipkost i elastičnost, te joj omogućiti dugotrajno odolijevanje znacima starenja.

Classic ReVit C Plus Hydro Fluid Serum za suhu i umornu kožu je koncentrirani biljno vitaminski serum za njegu lica. Prirodna dvokomponentna emulzija s izrazito visokom koncentracijom C vitamina i esencijalnog ulja vučjeg trna s bogatim prirodnim sadržajem vitamina F, A, C i E, te biljnim ekstraktima nevena i ginkgo bilobe, uljem badema i borovice u mednoj iscrpini.
C vitamin s vučjim trnom izravno sudjeluje u izgradnji kolagena i obnovi stanične strukture. U sinergijskom djelovanju s ginkgo bilobom, nevenom i borovicom, uz dodatak bademovog ulja trajno dubinski vlaži, ublažava mrlje, crvenilo i fotostarenje, te garantira trajno svježu, glatku i napetu kožu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju