Mjesec listopad u cijelom se svijetu već tradicionalno obilježava kao Mjesec prevencije protiv raka dojke, a sportsko-edukativna kampanja 'IGRAMO ZA ŽIVOT! IGRAMO ZA NJIH! u kojoj ovog vikenda sudjeluju nogometaši MAXtv Prve lige obilježit će završetak ovog 'ružičastog' mjeseca u Hrvatskoj

'IGRAMO ZA ŽIVOT! IGRAMO ZA NJIH!' naziv je edukativno-humanitarne kampanje koju povodom međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke pokrenuli su Hrvatska Udruga Nogometni Sindikat, Udruga žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja 'SVE za NJU' , MAXtv Prva liga u suradnji s HNL-om i u partnerstvu s KAUFLAND Hrvatska.

U kampanji 'IGRAMO ZA ŽIVOT! IGRAMO ZA NJIH!' sudjeluju svi klubovi u sklopu MAXtv Prve lige na način da igrači diljem Hrvatske, tijekom ligaških utakmica od petka 28. listopada do nedjelje 30. listopada, na svojim kopačkama imaju vezice u simboličnoj, ružičastoj boji!

>> Prevencijom spriječite rak dojke

U kampanju 'IGRAMO ZA ŽIVOT! IGRAMO ZA NJIH!' uključeni su svi nogometni klubovi MAXtv Prve lige. Uz ružičaste vezice na svojim kopačkama, igrači i treneri prvoligaških klubova svojim izjavama i nastupima dodatno će apelirati na važnost edukacije i prevencije u slučaju raka dojke.

>> U porastu rizik od oboljenja raka dojke

Prva vikend utakmica odnosno 13. kolo MAXtv Prve lige odigrana je u Zagrebu, na Kranjčevićevom stadionu, između momčadi NK ZAGREB i NK SPLIT. Na početku utakmice igrači obiju momčadi pred publiku izašli su u kopačkama s ružičastim vezicama i s transparentom 'IGRAMO ZA ŽIVOT!
IGRAMO ZA NJIH!'. S tribina su momčadi uz brojne navijače bodrili i predstavnici udruge SVE za NJU – predsjednica udruge Almenka Balenović u pratnji suradnika i predstavnika Hrvatske Udruge Nogometni sindikat – predsjednika Darija Šimića i tajnika Marija Jurića.

Rak dojke je najčešći zloćudni tumor u žena u svijetu. Broj oboljelih žena raste s dobi i prema podacima Registra za rak Hrvatske (Hrvatski zavod za javno zdravstvo) godišnje u Hrvatskoj od raka dojke obolijeva oko 2500 žena. Rak dojke je i najčešći uzrok smrti od raka žena u Hrvatskoj od kojeg godišnje umire preko 900 žena.

Sportaši ovom akcijom žele poručiti kako je uz aktivan sportski život za prevenciju bolesti važno i bavljenje sportom ali prehrana!

U kampanji 'IGRAMO ZA ŽIVOT! IGRAMO ZA NJIH!' sudjeluju nogometni klubovi: NK CIBALIA Vinkovci, NK DINAMO Zagreb, NK HAJDUK Split, NK INTER Zaprešić, NK ISTRA 1961 Pula, NK KARLOVAC, NK LOKOMOTIVA Zagreb, NK LUČKO, NK OSIJEK, NK RIJEKA, NK SLAVEN BELUPO Koprivnica, NK SPLIT, NK ŠIBENIK, NK VARAŽDIN, NK ZADAR, NK ZAGREB.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju