Stiglo je vrijeme kada se broje posljednji dani prije odlaska na dugo očekivani odmor. Kako bi sve prošlo u redu i bez komplikacija te neugodnih iznenađenja potrebno je iskoristiti zadnje atome snage i dobro se pripremiti za putovanje

Prije putovanja
Većinu priprema pokušajte obaviti barem tjedan dana prije polaska. Ako ostavite sve u zadnji čas biti ćete pod stresom koji oslabljuje imunitet. Dakle, unaprijed kupite lijekove te se opskrbite toaletnim priborom i kremama za sunčanje.

Jednako je bitno pravilno se hraniti prije samog puta. Ne upuštajte se u brzinske dijete kako biste popravili izgled tijela u bikiniju ili kako bi unaprijed izgubili kilograme koje očekujete dobiti na praznicima.

Držite se najzdravije ishrane od pet obroka bogatih voćem i povrćem dnevno te pijte puno vode. Ako je potrebno prehranu nadopuniti vitaminskim suplementima te jogurtima s ‘dobrim bakterijama’. Olakšate organizmu klimatsku promjenu i napor putovanja tako što ćete si nekoliko noći prije puta priuštiti dobar san. Partijanje ostavite za morsku zabavu.

Ne upuštajte se u brzinske dijete kako biste popravili izgled tijela u bikiniju

Na putovanju
Kako biste izbjegli dehidraciju konzumirajte vodu što je češće moguće. To se naručito odnosi na one koji će do odredišta odlaziti zrakoplovom. Izbjegavajte alkohol, a kavu i čaj svedite na minimum.

A na godišnjem…
Glavna svrha godišnjeg odmora je bijeg od svakodnevne rutine i mnogobrojnih pravila kojima je ispunjena. Opustite se i uživajte, ali uz minimalan oprez zahvaljujući kojem vas na odmoru ništa neće snaći nespremne.

Oprezno na suncu. Visoki zaštitni faktor, izbjegavanje sunca između 12 i 16 sati pravila su kojih se morate pridržavati bez obzira što se možda smatate djetetom sunca koji nikad ne pocrveni.

Voda, voda i voda. Naravno da nema potrebe kloniti se alkohola u večernjim satima, ali usporite s koktelima. Sutradan će vam sunce izgledati kao disco-kugla, a napad kalorija koji će vam zadati svaki od njih gotovo je jednak konkretnom obroku.

Nastavite konzumirati probiotike, odnosno jogurt i njemu slične prehrambene namirnice.

Čuvajte se proljeva. Ako sami pripremate hranu, budite oprezni. A ako ćete jesti vani budite još oprezniji. Visoke temperature čine čuda voću, povrću i mesu, a oni pak onda vašem probavnom sustavu.

ŠTO PONIJETI OD LIJEKOVA?
Ne treba pretjerivati i pripremati jednu torbu samo za lijekove, ali poželjno je sa sobom ponijeti:

Antiemetike - odnosno, lijekove protiv mučnine i povraćanja

Paracetamol - lijekove za snižavanje visoke temperature

Antihisatmine - protiv alergijskih reakcija

Krema protiv sunčanih opeklina nižeg stupnja

>> Pripremite se za put i ljetovanje s djecom

>> Modni paket za putovanje zrakoplovom

Nadate li se kakvom vrućem seksualnom susretu ne zaboravite kondome. Posljedice nekih bolesti traju puno duže od kratkog i slatkog godišnjeg odmora.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju