Najnoviji trend koji uspješno rješava simptome glavobolje, nesanice i gubitka pamćenja je refleksologija lica. Ova metoda masaže baš poput kineske akupunkture vraća organizam u ravnotežu i pomaže pri oslobađanju od svakodnevnog pritiska i stresa

Stres, nesanica, problemi s probavom, valunzi u menopauzi kao i gubitak pamćenja najčešći su bolesti današnjice koji se teško i dugotrajno liječe.

Odlične rezultate u tretiranju ovih problema ostvarila je refleksologija koja se bazira na stimulaciji refleksnih točki smještenih na stopalu ili dlanovima koje reagiraju prenoseći impulse na određene dijelove tijela.

No najnovija studija vezana za refleksologiju promijenila je pristup posvetivši se refleksnim točkama lica kojih im puno više zbog velikog broja živaca kao i krvnih žila.

Ova metoda je vrlo slična kineskoj tradicionalnoj akupunkturi koja tumači kako energija teče kroz ljudsko tijelo uz pomoć 12 nevidljivih linija-meridijana.

Dođe li do blokade nekih od ovih linija, tijelo dolazi u neravnotežu što se manifestira kroz nesanice, glavobolje i bol.

Lice je poput mikro karte cijelog tijela pa obrada određenog dijela lica možete utjecati na određeni dio tijela kao i organ.

Refleksolozi objašnjavaju da pritiscima na određene točke lica takve blokade se mogu probiti što će organizmu vratiti energiju i ravnotežu.

>> VIDEO: Pikanjem po licu do mlađeg izgleda!

>> Vodič za trudnice kroz aromaterapiju!

Točke na licu pritišću se vršcima prstiju laganim masažnim pokretima, a cijeli postupak traje oko 45 minuta.

Postupak se pokazao više nego uspješan, a kao rezultat pacijenti su se oslobodili stresa koji je glavni uzročnik nesanice, glavobolje i umora.

Želite li i sami isprobati djelovanje refleksologije i ublažiti neke od najčešćih problema, vrhovima prstiju pritisnite određene točke na licu i njima lagano napravite osam do deset krugova.

Bol u leđima: Pritisnite i napravite krugove na točku za žućni mjehur i obje točke za mokraćni mjehur

Žgaravica: Pritisnite i kružite na obje točke za trbuh te na točku za tanko crijevo.

Sinusitis: Pritisnite točke za debelo crijevo, mjehur i žućni mjehur.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju