Neugodan miris kose nakon noći provedene u klubu ili napornog treninga u teretani nije ništa što ne može riješiti pranje šamponom i regeneratorom, no osjećate li ga i nakon toga može biti da patite od sindroma smrdljive kose

Stanje koje može biti prilično neugodno stručnjaci su nazvali sindrom smrdljive kose, a patite li od te neugodne pojave osjetit ćete ukoliko vaša kosa nakon pranja ima neugodan miris vlažne stare spužve ili mokrog psa. Taj miris može ublažiti redovito pranje, no on nikada ne nestaje u potpunosti.

>> 5 naj ljetnih frizura za dugu i zavodljivu kosu

>> 4 frizure koje pomlađuju i do 10 godina

Osobe koje pate od ovog sindroma imaju problema s održavanjem društvenih kontakata, a to utječe i na njihove odnose sa suprotnim spolom. Tvrde kako je neugodan miris njihove kose ponekad toliko jak da smeta i kolegama pored kojih rade.

Ovaj problem nije rezultat prljave kose, može vas pogoditi u bilo kojoj životnoj dobi i događa se preko noći. Najčešće pogađa osobe koje imaju masnu kosu jer se na vlasi prima više prljavštine, razni mirisi iz okoline poput mirisa kuhanja i cigareta.

Koristite li razne proizvode za zaštitu kose poput silikonskih ulja i raznih seruma na vašim će se vlasima neugodni mirisi više zadržavati. Ovaj problem može uzrokovati i promjena hormona u organizmu.

Ukoliko se suočite s ovim neugodnim problem najbolje je posjetiti endokrinologa te redoviti prati kosu, čak i dva puta dnevno ukoliko je potrebno s nježnim šamponom i regeneratorom koji će ukloniti prljavštinu, no neće oštetiti vlasi. Oprezno i s regeneratorom kojeg treba nanositi samo na vrhove te izbjegavati dodir s tjemenom i korijenom kose.

Razlozi neugodnog mirisa kose mogu biti gljivice koje zahtijevaju posjet dermatologu koji će utvrditi stanje te preporučiti preparate.  Boravak u prostorima s puno vlage i uživanje u masnoj i začinjenoj hrani također mogu pojačati smrad kose.

Neugodan miris kose možete pokušati riješiti suhim šamponom kojeg možete koristi nekoliko puta dnevno te mirisnim sprejevima. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju