U moru dijeta i raznih namirnica koja otvaraju i zatvaraju apetit pojavila se nova koja je odmah zaslužila epitet čudesna. Radi se o afričkom mangu, voćki koja je osvojila tržište dijetetskih proizvoda i bacila sjenu na sve do sada poznate proizvode koji su garantirali gubitak kilograma

Egzotično voće afrički mango je bogat vlaknima, pa kao i svaka namirnica bogata vlaknima ubrzava metabolizam. Također pospješuje izbacivanje masti iz organizma i smanjuje postotak masnoće u krvi.

Za razliku od običnog manga ima sjemenke koje su izrazito bogate proteinima, a njihov ekstrakt je dostupan u obliku tableta.

>> Dijeta s vilicom: Stvar koja uistinu funkcionira

>> Koliko dijeta žena isproba u životu?

Njihovu čudotvornu djelotvornost potvrdio je i Dr. Mehmet Cengiz Oz, proslavljeni suradnik Oprah Winfrey koji je sam isprobao tablete i potvrdio kako je bez prevelikih odricanja te uz konzumaciju jedne tablete dnevno u roku od mjesec dana izgubio 4 kilograma. Proizvod je odmah preporučio svojim pacijenticama.

Tablete se prodaju putem web stranica, a cijena jedne bočice iznosi dvjestotinjak kuna.

Istraživanje koje je provedeno 2005. pokazalo je kako su ljudi koji su uzimali tablete Afričkog manga tijekom mjesec dana, tri puta dnevno prije jela izgubili 5.3 posto tjelesne težine, dok su ispitanici koji su primali placebo izgubili svega 1.3 posto tjelesne težine.

Ipak stručnjaci se slažu kako je prerano nazivati ovu namirnicu čudotvornom jer njezina svojstva još nisu dokazana. Kao i kod svake dijete, kod nekih pomaže u gubitku kilograma, a kod drugih baš i ne. Nuspojave koje su poznate su glavobolja i nemogućnost sna, dok je trudnicama i dojiljama zabranjena konzumacija.

Afrički mango, jarko obojeno tropsko voće, uzgaja se samo u Kamerunu i dobro je poznati sastojak u tamošnjoj kuhinji, a afrička plemena ga stotinama godina koriste kao lijek za smanjenje kolesterola.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju