Ravan i seksi trbuh poput onoga kojim se može pohvaliti Jennifer Aniston želja je mnogih žena. Iako su uvjerene da ga je gotovo nemoguće postići, tri vježbe iz joge dokazat će vam suprotno!

Mandy Ingber, trener joge zaslužan za zavidne trbušnjake holivudske glumice, preporuča sljedeće jednostavne vježbe koje izvanredno jačaju trbušne mišiće.


1. BROD POZA
Iz sjedećeg položaja ispružite ruke ravno ispred sebe i lagano podižite noge u položaj kuta od 45 stupnjeva. Trup će se automatski nagnuti unatrag, te će vaše tijelo biti u položaju slova 'V'. Ostanite u tom položaju nekoliko sekundi, a zatim spustite noge i uspravite se u sjedeći položaj. Vježbu ponovite desetak puta.


2. PLANK POZA
Zauzmite pozu kao za sklekove. Podlaktice i ramena moraju biti u ravnini, jedno iznad drugog. Pritisnite cijeli dlan na pod. Pazite da pete, zglobovi, stražnjica, kralježnica, ramena, vrat i glava budu u ravnini tako da tijelo bude u položaju pravocrtne linije.

Po mogućnosti, ovu vježbu radite uz ogledalo kako biste bili sigurni da je tijelo u pravilnom položaju. Zatim zategnite trbuh i podignite se na nožne prste. Vježba će biti još intenzivnija za trbušne mišiće ako držite naizmjence jednu pa drugu nogu lagano u zraku, svega nekoliko centimetara iznad tla. Zadržite se u tom položaju nekoliko sekundi. Vježbu ponovite desetak puta.


3. BICIKLIRANJE BEZ PEDALA
Poznata vježba vožnje bicikla bez bicikla, u ležećem položaju, ne samo da jača trbušne mišiće nego i sagorijeva masnoće u velikoj količini aktivirajući krvožilni sustav.

>> Zašto nitko ne želi guzu Jennifer Aniston

>> Prvi modni promašaj Jennifer Aniston

Osim ovih jednostavnih vježbi, Jennifer vježba trbušne mišiće na prirodan način – smijehom! Smijanje aktivira trbušnjake, a da toga nismo ni svjesni. Lagano, zabavno i korisno – smijeh je dobar i za tijelo i za duh. Stoga, ako nemate uvijek vremena i snage za ove vježbe, posudite neku dobru komediju i vježbajte trbušne mišiće na najzabavniji način.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju