Listopad je mjesec borbe protiv raka dojke, a udruga 'Sve za nju' koja pomaže oboljelim ženama zajedno s Anom Stunić, Jelenom Radan, Darijom Lorenci, Natašom Janjić, Ivanom Bolančom i Larisom Lipovac dala je svoj doprinos u osvješćivanju javnosti

'Čuvam svoje tijelo, ono je jedino mjesto na kojem moram živjeti. Nietzsche je rekao da je puno više mudrosti u tijelu nego u najdubljoj filozofiji. S tijela se mogu pročitati sve priče, teško je išta sakriti', iskaz je lijepe Ane Stunić, na visoko estetiziranoj fotografiji, kojom je polu obnažena voditeljica u novome broju Ella, uz Jelenu Radan, Dariju Lorenci, Natašu Janjić, Ivanu Bolanča, Ivanu Roščić, Larisu Lipovac i Petru Friganović dala svoj doprinos u osvješćivanju javnosti o prevenciji raka dojke i pomoći udruzi 'Sve za nju'.

>> Video: Rak dojke, bolest sve učestalija među mladim ženama

>> Prevencijom spriječite rak dojke

'Divna je prilika oboljelima nekako pomoći. U današnje vrijeme ta je bolest česta i kod mladih žena i ovime imam osjećaj da sam im dala svoju podršku. Sve super izgledamo, ali to je manje bitno, važnije je da smo potpomogle akciju udruge Sve za nju', izjavila je Ana Stunić.

Ne mogavši zaobići osobnu notu, Ana je priznala da ima tridesetogodišnju prijateljicu koja je preboljela tu bolest: 'Ona me zamolila da poručim neka se one koje boluju od raka dojke ne predaju, neka se dobro informiraju i neka svakako potraže pomoć udruge 'Sve za nju'. Mladi na žalost nemaju svijest o učestalosti te bolesti jer nisu dovoljno informirani, stoga je bilo kakav oblik penetracije u medije o toj opakoj bolesti odličan radi edukacije.'

Na pitanje ne drži li kontradiktornim što je s jedne strane pristala na to da joj se tijelo tretira kao objekt žudnje, a s druge strane što se posvetila plemenitom cilju, Ana je odgovorila odlučnim: 'Cilj ne bira sredstvo'.

Na isto je pitanje Ivana Bolanča odgovorila da je poanta ljubav prema tijelu, dok je Jelena Radan, kazala: 'Fotografija je medij koji ovoga puta prenosi poruku, ali izuzev nje postoje razni načini da se pomogne u borbi protiv raka dojke, jednom je to sakupljanje novaca na ulici, drugi put nešto treće.'

Pjevačici koju krasi samozatajnost i medijska ne potrošenost, kako se sama izrazila, puno je značio cilj ove medijske eksponiranosti. 'Ne moram biti zastupljena u medijima, ja mogu trpjeti tu posljedicu', odlučno je izjavila Jelena, koja je polu obnažena tijela svojih kolegica popratila komentarom: 'Ovdje zrače žene s karakterom, a ne samo lijepa lica'.

I Ivana Bolanča, koja je za spomenutu priliku pozirala slobodnije nego li to inače čini rekla je: 'Svjedok sam mnogih slučajeva te bolesti i mislim da bi o njoj trebalo agresivnije informirati javnost. Mi smo još uvijek zemlja koja je na neki način inertna po tom pitanju. Važno je uputiti i osvijestiti žene što napraviti kada im se javi i najmanja sumnja o bolesti, da se ne srame ili sakrivaju. Činjenica je da što se ranije rak dojke otkrije, veća je mogućnost da se izlijeći'.

Vrlo domišljato, s osam vrlo osobnih, intimnih portreta Elle je obilježio osmu obljetnicu postojanja koja pada u mjesec borbe protiv raka dojke akcijom osvješćivanja i liječenja ove bolesti s kojom se u Hrvatskoj tijekom života susreće gotovo svaka deseta žena.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju