Osim za uklanjanje hrđe s branika auta, čišćenje WC školjke i garažnih podova najnovije šokantno otkriće nagnat će vas da dva puta razmislite prije negoli nekim gaziranim pićima pokušate utažiti žeđ. Naime indijskim poljoprivrednicima gazirana pića služe kao pesticid

Poljoprivrednici u Indiji otkrili su kako je ovo gazirano piće najjeftiniji i najbolji pesticid koji na usjevima efikasno i brzo uništava kukce.

>>3 neobična trika za pranje automobila

Poznato je kako aspartman, sastojak gaziranih dijetalnih sokova izaziva neurološke posljedice kod ljudi i vjeruje se kako je baš on sastavni dio u primjeni Cole kao pesticida. Pomalo alarmantno otkriće brojne će nagnati da dobro razmisle prije negoli takvim pićima utaže žeđ.

>>5 lažno dijetalnih proizvoda od kojih se debljamo

No pozitivna stvar cijele priče je ta kako su gazirana pića nisu niti približno štetna kao industrijski pesticidi.Glavni sastojak šećer negativno djeluje na insekte, a biljku jača i čini je otpornijom.

Uz sve navedeno teško je zaobići i činjenicu da se unosom prevelike količine gaziranog pića u dnevnoj prehrani povećava rizik od osteoporoze, gastrointestinalnih problema, te problema sa bubrezima.

Osim kao pesticid Cola se primjenjuje i u druge svrhe što ovo piće karakterizira kao iznimno opasno.

1. Ulijte piće u zagorjelu tavu, kratko prokuhajte i naslage su nestale.

2. Moderna fotografija može požutjeti i izgledati retro ako je lagano premažete Colom i brzo osušite. Nemojte ju previše navlažiti jer će se početi uvijati.

3. Ako ste obojili kosu a dobili ste preintenzivnu boju, ispiranje gaziranim pićem će vam pomoći da je posvijetlite i ublažite boju.

4. Namočite stare novčiće. Zasjat će novim sjajem.

5. Uspite gazirano piće u čajnik i ostavite da stoji jedan dan. Očistit će ga od kamenca i ostalih mrlja.

6. WC školjka bit će čista ako ju polijete Colom. Kiselina će učiniti svoje.

7.  Dobar je omekšivač za kosu. Polijte kosu njome, isperite i osušite.

8. Stavite piće u plitke široke posude u vrtu. Pomoći će vam da se riješite puževa. Privuče ih slatki miris i kad upadnu u posudu, ne mogu van.

9. Zahrđali vijci mogu se olabaviti ako krpu namočite Colom, omotate ju oko vijka i ostavite tako nekoliko sati.

10. Namočite nakit, Izribajte ga četkicom za zube i isperite

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju