Istraživanje američkih stručnjaka je pokazalo kako se osobe koje pate od viška kilograma teže nose sa stresom, češće se brinu i ljute. No depresija ne zaobilazi ni one s manjkom kilograma

Dio populacije koju ne muče suvišni kilogrami manje su skloni depresiji, a istraživanj je pokazalo kako se svaka četvrta osoba koja je pretila teško nosi sa svakodnevnim stresom, češće se brine, ljuti i osjeća tugu.

Istraživanje su proveli stručnjaci iz tvrtke Gallup-Healthway. Analizirali su preko 250.000 upitnika u prvih devet mjeseci ove godine.

>> Hrana za bolji izgled i trikovi za dulji život

Rezultati su pokazali kako je 41,6 posto pretilih osoba pod stresom 34,5 posto se teško nose sa svakodnevnim brigama, a 19,9 posto pretilih osoba je ljuto.

S druge strane samo je 39,4 posto osoba normalne težine pod stresom, njih 30,6 posto se brine, 12,6 posto osjeća ljutnju, a 16,3 posto je tužno.

I visoki postotak neuhranjenih osoba koje imaju poremećaj prehrane su depresivni, a depresija je ponekad i uzrok poremećaja u prehrani, pogotovo kod ženske populacije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju