Blistav holivudski osmjeh možda zvuči nedostižno, ali uz brojne metode koje se danas nude na tržištu on je itekako moguć. No treba voditi računa i o posljedicama te načinu primjene. Doznajte koje metode doista djeluju, a koje su samo mit

Izbjeljivanje zubi u posljednjih nekoliko godina je postalo vrlo popularno. No osim kućnih uradaka koji nisu toliko učinkoviti, postoje oni za koje treba izdvojiti od 500 do nekoliko tisuća kuna. No kako znati što je učinkovito, a što nije?

Lasersko izbjeljivanje
Izbjeljivanje laserom nije toliko agresivan za zubnu caklinu jer već nakon prvog tretmana koji vrlo kratko traje rezultati su itekako vidljivi.

Izbjeljivanje lampom
Ovaj postupak traje od 40 do 60 minuta. Plava svjetlost aktivira gel i pritom oslobađa veliku količinu topline koja za pacijenta može biti pomalo nelagodna.

Izbjeljivanje tijekom noći
Izbjeljivanje zubi kod kuće pomoću gela i navlake koja se nosi preko noći može biti opasna za vaše zube jer tretman nije pod stomatologa. Upravo zbog toga mogu se javiti negativne posljedice preosjetljivost zubi i zubnog mesa.

Prirodno izbjeljivanje
Riječ je o kućnim uracima pout paste od sode bikarbone, limunovog soka ili jagode. Iako zvuči vrlo jednostavno i prirodno, učinak je minimalan i gotovo neprimjetan.

Zubna paste za izbjeljivanje
Pats ovog tipa jednostavna je za primjenu, a smije se koristiti svakih 3 do 6 mjeseci. Rezultati su minimalno vidljivi, a preporuka je korištene ove metode izbjeljivanja jedino za održavanje bjeline zubiju nakon profesionalnog tretmana.

>> Brzo i lako do blistavo bijelih zubi

>> 7 ekspresnih savjeta protiv lošeg zadaha

Metoda pjeskarenja
Postupka traje oko pola sata. Riječ je o površinskom uklanjanju mrlja i kamenca te mekih zubnih naslaga. Ova se metoda koristi prije profesionalnog tretmana izbjeljivanja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju