Kada se priča o zdravlju, pogotovo o srčanim problemima, masno tkivo na trbuhu se navodi kao jedan od štetnih čimbenika. No, novo istraživanje je pokazalo kako bi malo sala moglo pomoći u funkcioniranju srca

Nizozemski znanstvenici predvođeni dr. Eric Dickersom iz Sveučilišnog medicinskog centra u Rotterdamu radili su eksperiment s bolesnicima koji su već imali problema sa srcem.

Pacijentima je iz trbuščića liposukcijom izvađeno masno tkivo iz kojeg su znanstvenici izolirali matične stanice. Te su se matične stanice ubrizgavale u srce pacijenata, a pacijenti su pokazali značajan napredak.

>> Još jedan razlog zbog kojeg volimo salo na guzi

>> Trikovima protiv omraženih zastavica i šlaufova

'Ovim radom smo pokazali kako je sigurno unositi matične stanice izvučene iz masnog tkiva u srce i nakon akutnog srčanog udara. Isto tako, ovo bi mogao postati najjednostavniji način liječenja pacijenata koji boluju od srčanih bolesti', izjavio je dr. Duckers koji za potpuno implementiranje ove metode u standardne medicinske procedure čeka rezultate novog istraživanja kojim se podvrgnulo puno više pacijenata.

Ukoliko bi rezultati i ovih eksperimenata bili isti ili slični sadašnjima, onda bi se srčanim pacijentima u budućnosti moglo savjetovati da 'nabave' poneki sloj oko svojeg trbuha jer bi im masno tkivo iz njega moglo spasiti život.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju