Kada se priča o zdravlju, pogotovo o srčanim problemima, masno tkivo na trbuhu se navodi kao jedan od štetnih čimbenika. No, novo istraživanje je pokazalo kako bi malo sala moglo pomoći u funkcioniranju srca

Nizozemski znanstvenici predvođeni dr. Eric Dickersom iz Sveučilišnog medicinskog centra u Rotterdamu radili su eksperiment s bolesnicima koji su već imali problema sa srcem.

Pacijentima je iz trbuščića liposukcijom izvađeno masno tkivo iz kojeg su znanstvenici izolirali matične stanice. Te su se matične stanice ubrizgavale u srce pacijenata, a pacijenti su pokazali značajan napredak.

>> Još jedan razlog zbog kojeg volimo salo na guzi

>> Trikovima protiv omraženih zastavica i šlaufova

'Ovim radom smo pokazali kako je sigurno unositi matične stanice izvučene iz masnog tkiva u srce i nakon akutnog srčanog udara. Isto tako, ovo bi mogao postati najjednostavniji način liječenja pacijenata koji boluju od srčanih bolesti', izjavio je dr. Duckers koji za potpuno implementiranje ove metode u standardne medicinske procedure čeka rezultate novog istraživanja kojim se podvrgnulo puno više pacijenata.

Ukoliko bi rezultati i ovih eksperimenata bili isti ili slični sadašnjima, onda bi se srčanim pacijentima u budućnosti moglo savjetovati da 'nabave' poneki sloj oko svojeg trbuha jer bi im masno tkivo iz njega moglo spasiti život.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju