Ukoliko ste pomislili da vam za sretan život treba puno toga potpuno ste u krivu. Tri su stvari potrebne za sreću, a nedostaje li nam samo jedna od njih, osjećat ćemo tjeskobu, tvrde psiholozi. Srećom dali su nam formulu!

Sve što vam je potrebno su tri stvari, imate li njih preplavit će vas zadovoljstvo.

Znanstvenici sa Sveučilišta u Rochesteru otkrili su formulu koja zvuči ovako: samostalnost i kontrola + osjećaj sposobnosti + bliskost = sreća.

>> 8 sitnica za garanciju zadovoljstva

Na putu do sreće je potrebno zadovoljiti tri uvjeta. Prvi je samostalnost i kontrola nad životom i poslom. Ukoliko sami donosite odluke i imate slobodu izbora osjećat ćete se zadovoljno i ispunjeno.

Život u strahu od donošenja odluka je stresan, no ukoliko se osjećate sposobno i imate samopouzdanja zadovoljili ste drugi uvjet i prešli više od pola puta do sreće.

No to još uvijek nije dovoljno, piotrebna je i treća stvar kako bi potpuno izbacili osjećaj nesigurnosti i tjeskobe te uživali u sretnom životu.

>> 9 znakova da ste sretniji nego što mislite

Bliskost s ljudima je ono što će vam u kombinaciji s osjećajem sposobnosti, samostalnosti i kontrole donijeti osjećaj sreće.

Naravno to baš i nije jednostavno, a pogotovo kada treba uskladiti te tri stvari!

Nedostaje li vam jedna od tri stvari pokušajte se okrenuti lijepim stvarima i provjerite jeste li sretniji nego što mislite. Za početak zagrlite sestru ili brata, umjesto da gledate televiziju izađite na piće s prijateljem i pogledajte fotografije s obiteljskih druženja. Smješite li se na njima, sretniji ste nego što mislite i potrebno vam je još samo malo...

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju