Stručnjaci već duže vrijeme upozoravaju da trudnice nose pogrešnu obuću što može dovesti do raznih zdravstvenih poteškoća. Obuća poput balerinki, japanki, štikli ili Uggsica nije preporučljiva za trudnice

Sedam od deset žena priznalo je kako su za vrijeme trudnoće nosile balerinke, japanke, štikle ili Uggsice .

Možda vam to zvuči normalno, ali ovakvu obuću trudnice ne bi trebale niti pogledati jer uzrokuju zdravstvene probleme koji mogu biti i dugoročni.

Natečeni gležnjevi i stopala te bolovi u križima i petama mogu se pojaviti upravo zbog neprimjerene obuće.

Tijekom tih devet mjeseci zaboravite na trendove jer će vam donijeti samo probleme.

Visoke potpetice najveće su opterećenje za kralježnicu i koljena, pa ako ih baš morate nositi, neka to bude kratko vrijeme jer i poznate trudnice koje ste vidjeli kako u štiklama šetaju po raznim javnim događanjima odmah nakon fotografiranja preobuju se u udobniju obuću.

Kako bi izbjegli umor i dugoročne posljedice, izaberite komotnu sportsku ili anatomsku obuću.

Za pravilan položaj kralježnice idealna visina potpetice trebala bi biti oko tri centimetra, a to je pravilo vrijedi za sve žene , a ne samo za trudnice.

>> Savjeti za trudnice: Kakvu odjeću odabrati?

>> Sandale kojima ćete ovo ljeto teško odoljeti

Najbolji primjer anatomske obuće bila bi hrvatski brand borosane koja je u potpunosti prilagođena ženskoj kralježnici što pomaže kod dugog stajanja.

Borosane su ponovno postale 'in' a ima ih u svim bojama i uzorcima, pa možda ne bi bilo loše nabaviti si jedne lakirane i za večernje izlaske.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju