Planirate noć provesti u društvu prijatelja do sitnih noćnih sati zasigurno ćete zabavu pojačati alkoholnim pićima. No najveći problem leži u danu poslije. Želite li preživjeti mamurluk trebate znati nekoliko pravila koja vam itekako mogu olakšati iduće jutro

Mamurluk je reakcija na ispijanje većih količina alkohola. promjene koje alkohol ima na vaše stanice u mozgu kao i ni na krvne žile jedan su od razloga onih ružnih nuspojava dobrog izlaska.

Želite li umanjiti glavobolju, vrtoglavicu i mučninu koja će vas dočekati idućeg jutra pokušajte biti pametni i opet se dobro zabaviti.

>> 10 svakodnevnih uzročnika glavobolje

1. Napunite želudac
Kada je riječ o ispijanju alkohola ovo je najboljih savjeta. Hrana usporava apsorbiranje alkohola u tijelo, što znači da vas alkohol neće tako brzo 'lupiti' u glavu.

Nije važno što ste pojeli, glavno da ste siti krenuli u noćni izlazak. Prijedlog je masnija hrana jer masnoće također usporavaju razgradnju alkohola.

>> U 5 poteza protiv nadutosti

2. Birajte što pijete
Različita alkoholna pića imaju i različit učinak na vaše tijelo. Ako već planirate, radije pijte prozirna, odnosno neobojena pića kao što su votka, džin i bijeli rum. Ona će zasigurno ublažiti mamurluk koji vas očekuje dan poslije. I pivo je dobar odabir protiv mamurluka. ne miješajte više vrsta pića jer posljedice vam se nikako neće svidjeti.

3. Pijte polako
Što sporije budete ispijali svoje alkoholno piće, to će ono sporije 'udariti' u vaš mozak. Dozvolite vašem organizmu da sagori uneseni alkohol kako bi mogli čim dulje izdržati dobar provod.

4. Izbjegavajte mjehuriće i slatka pića
Gazirana alkoholna pića, uključujući i sokove pomiješane s alkoholom puno brže odlaze u krvotok što znači da ćete puno brže osjetiti učinak alkohola. Radije odaberite nešto bez mjehurića, a organizam će vam idućeg jutra itekako biti zahvalan. Isto vrijedi i za slatka pića poput koktela ili likera.

5. Pijte puno tekućine

Dehidracija je također vrlo česta pojava kod veselih noćnih druženja u kombinaciji s alkoholom. Između svakog pića popijte barem decilitar vode. glavobolja kao dio mamurluka najčešće je uzrokovana upravo dehidracijom organizma.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju