Masne naslage oko struka nerijetka su pojava kod muškaraca i žena, no jeste li znali da u samo nekoliko zalogaja napuhani trbuh može postati prošlost? Tajna se krije u orašastim plodovima poput oraha badema i lješnjaka koji smanjuju apetit i popravljaju raspoloženje


Pozitivna svojstva orašastih plodova oduvijek su bila poznata, no najnovije istraživanje otkriva kako konzumacija samo šake, odnosno oko 3 dekagrama ovih ukusnih i zdravih grickalica na dan može smanjiti masne naslage oko struka s kojima se bore mnogobrojne žene, ali i muškarci.

No orasi, lješnjaci i bademi mnoge druge pozitivne učinke na zdravlje i opće stanje organizma. Svakodnevna konzumacija koštuničavog voća potiče stvaranje serotonina

Seratonin je poznata neurotransmiterska kemikalija, koja regulira funkcije poput fine mišićne kontrakcije, regulacije temperature, apetita, osjećaja boli, ponašanja, krvnog tlaka i disanja.

Kada je u ravnoteži, daje osjećaj zadovoljstva i mentalne opuštenosti , djeluje pozitivno na srce te regulira razinu šećera u krvi.

>> U 7 dana do ravnog trbuha? Moguće je!

>> 4 vrste trbuha kojih se lako možete riješiti

No upravo zbog toga što smanjuje osjećaj gladi odličan je odabir za međuobroke pa ako osjetite jaku želju za hranom radije posegnite za zdravim grickalicama koje u kombinaciji sa suhim voćem poput šljiva ili grožđica može zamijeniti i desert.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju