U posljednje vrijeme sve češći su slučajevi vađenja silikonskih implantata, no na takav potez vlasnici umetaka ne odlučuju se zbog želje za prirodnim izgledom nego najčešće iz zdravstvenih ali i estetskih razloga. Bolovi u kralježnici, otok usana, nepravilnosti u izgledu najčešće su posljedice nepoželjne supstance

Trend stavljanja silikona u grudi i usne  godinama je bio popularan, no nakon prvotne fascinacije novim izgledom danas je sve više onih koji se zbog estetskih i zdravstvenih razloga odlučuju na vađenje umetaka.

Otok usana, nepravilnosti i deformacije na licu, najčešći su razlozi za vađenje silikona iz usana

>>Povećavanje stražnjice: Trend koji je zahvatio i Hrvatsku

Pjevačica Ivana Banfić uklanjanjem silikonskih implantata potaknula je natpise o svojevrsnom trendu.

Dok su u njezinom slučaju presudili osobni razlozi sve više je onih koji se suočavaju sa zdravstvenim, ali i esteteskim razlozima koji su ključni za vađenje ili zamjenu silikona.

>>Sve više muškaraca pada na estetsku kirurgiju

Na ovaj pothvat ističe dr. Kinčl žene se odlučuju kada žele promijeniti veličinu silikona i to s većeg broja na dvostruko manji i to najčešće zbog zdrastvenih problema koje im uzrokuje prevelika težina implantanta, poput bolova u kralježnici.

Zahvat ubrizgavanja silikona u usne nakon određenog perioda pak gubi estetsku ulogu. Naime struktura lica se mijenja kako starimo pa se tako umeci u većini slučajeva nakon nekoliko godina pokažu estetski neprikladnima.

Otok usana, nepravilnosti, deformacije i reagiranje na hladnoću najčešće su posljedice ovih umetaka, ali i razlozi zbog čega ovu supstancu brojni estetski kirurzi ne preporučuju.

Dr Kinčl zagovornik je dviju metoda povećanja volumena usana, onu vlastitim masnim tkivom što je prirodno i zdravo, a druga metoda su fileri od hijaluronske kiseline.

Negativne posljedice silikonskih umetaka presudile su brojnim poklonicima ove supstance, ali natjerali na usavršavanje novih metoda. Tako se nova metoda prijenosa masti s dijela tijela gdje ga ima viška danas smatra najzdravijom.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju