S dolaskom proljeća počinjemo intenzivnije razmišljati o tjelovježbi. Razlog tome je skidanje u kratku odjeću te kupaće kostime koji otkrivaju masne jastučiće i šlaufove koje smo nakupili tijekom zime. Iako je vježba zadovoljstvo koje bi trebalo biti konstantno, pozdravljamo i vašu proljetnu odluku te vam donosimo vježbe po preporuci trenerice Nataše Huljak

Leđa su bolna točka zbog sjedačkog načina života, a stražnjica i trbuh su kritična mjesta na kojima se tijekom opuštenog načina života u hladnim mjesecima nakuplja najviše masnih naslaga. Donosimo vam nekoliko vježbi koje možete izvoditi kod kuće te tijelo dovesti u formu.

1. VJEŽBA ZA GORNJI DIO LEĐA
Stanemo u V poziciju, podvučemo repić, stisnemo stražnjicu, uvučemo pupak na kralježnicu, spustimo ramena i zaokružimo ruke ispred tijela.

Na udisaj otvorimo prsni koš i postavimo ruke iza stražnjice osjećajući kako se skupljaju lopatice i aktiviraju međulopatični mišići. Na izdisaj zaokružimo gornji dio tijela prema naprijed, sagnuvši se samo u gornjem dijelu zaokružimo ruke u visini ušiju. Osjetimo rastezanje lopatica, leđa u gornjem dijelu i opuštanje muskulature te istezanje kralježnice. Vježbu izvodimo polagano i nježno bez trzaja.

>> Balet pilates: Oblikujte tijelo uz pomoć gracioznih pokreta

>> Vodimo vas na aerobik konvenciju u Osijeku!

2. VJEŽBA ZA STOPALA I POTKOLJENICE
Iz V pozicije pokažemo jednu nogu na stranu (ako vam je teško za ravnotežu, svakako se pridržite za nešto) pružajući rist i nožne prste na udisaj. Na izdisaj gurnemo petu od sebe u položaj flexa osjećajući prednji dio potkoljenice kako se steže, a ahil isteže.

Cijelo vrijeme držimo pupak na kralježnicu, stražnjicu podvučenu i kralježnicu izvlačimo prema gore.

3. VJEŽBA ZA GUZU
Stanemo u V poziciju (možete se primiti za nešto radi ravnoteže), podvučemo repić i stražnjicu i uvučemo pupak. Podignemo savinutu nogu koljenom na stranu u flexu, gurajući petu od sebe i lagano titramo podižući nogu. Aktiviramo intenzivno mišiće stražnjice.

4. VJEŽBA ZA TRBUH I DONJI DIO LEĐA
Legnemo, podignemo 'okrugle' ruke iznad glave. Ispružene noge, gurajući pete od sebe, podignemo okomito prema stropu. Imate li problema sa kralježnicom obavezno savinite koljena i dlanove postavite pored tijela na pod.

Napravimo udisaj. Uz izdisaj polako stišćući stražnjicu, spuštamo nogu prema podu. Ponovimo 8-10 puta, pa isto napravimo drugom nogom. Vježba intenzivno jača trbušne mišiće i donji dio leđa.

5. ISTEZANJE
Na kraju, kako bismo opustili leđa sjednemo, spojimo stopala koljenima na stranu. Zaokružimo ruke ispred tijela u visini pupka i napravimo udisaj. Uz izdisaj se sagnemo naprijed pružajući jednu ruku ispred, a drugu iza tijela.
Istežemo kralježnicu, stražnjicu i bedra s vanjske strane.

Vježbe izvodi Nataša Huljak, trenerica balet pilatesa.

Želite li učvrstiti tjelesnu figuru i i zdravom prehranom doći brže do cilja isprobajte Nutrilite CLA 500 - dodatak prehrani idealan za sve one koji žele bolju tjelesnu figuru.

Koncentrirani izvor konjugirane linolne kiseline (CLA), derivirane iz ulja šafranike, u kombinaciji s uravnoteženom prehranom i tjelesnom aktivnosti, pomaže u smanjivanju količine masti u organizmu, poboljšava omjer mišića i masti te ima izvrstan učinak na metabolizam.

U prehrani siromašnoj mastima, spomenute namirnice često se uzimaju u manjim količinama pri čemu Nutrilite CLA 500 može poslužiti kao njihovnadomjestak.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju