Steći naviku redovitog odlaska u teretanu veliki je uspjeh sam po sebi jer, za razliku od grupnih i organiziranih oblika vježbanja poput pilatesa ili joge, sami birate kada ćete vježbati i koliko. No, često se motivacija gubi ako prođe određeno vrijeme, a na vašem se tijelu i vagi rezultati ne vide

Scenarij je to koji frustrira mnoge vježbače, ali nije ga nemoguće promijeniti. Donosimo tri razloga zbog kojih ne mršavite u teretani te što učiniti kako biste to promijenili i kako bi vaš boravak ondje bio maksimalno učinkovit.

1. Ne radite dovoljno kardio vježbi
Aerobna aktivnost je najučinkovitiji način sagorjevanja kalorija, stoga budite dosljedni u izvođenju kardio vježbi. Radite ih 30 do 45 minuta tri ili četiri puta tjedno. Istraživanja su pokazala da su pravilni razmaci između treninga ključan faktor u topljenju masnog tkiva s trbuha zato trenirajte redovito.

Važan je i intenzitet: 45 minuta žestokog vježbanja topi triput više kalorija nego 45 minuta hodanja.

2. Niste dovoljno usredotočeni na vježbanje
Gubitak težine podjednako je mentalni zadatak kao i fizički. Stoga, opušteno hodanje po pokretnoj traci listajući časopis nije najbolji način za skidanje suvišnih kilograma. Rezultate ćete postići ako se usredotočite na vježbanje i ne skraćujete trening (u pet minuta možete sagorjeti i više od 50 kalorija).

>> Jedna vježba koja zateže noge, trbuh i guzu

>> U 6 minuta do savršenih ruku bez 'zastavica'

Također, pronađite određeni cilj ili osobni razlog koji vas potiče da smršavite i koristite ga kao motivaciju u održavanju rutine vježbanja. Postavite si i neke manje ciljeve, a kada ih postignete proslavite na neki način.

3. Ne radite treninge snage
Kardio vježbe ključne su za mršavljenje, ali za maksimalan rezultat vaš program vježbanja treba sadržavati i jedan do dva treninga snage tjedno.

Trening snage može smanjiti masno tkivo za tri posto u deset tjedana jer mišići sagorijevaju više kalorija od sala. Ne zaboravite da mršavite i nakon treninga snage: poslije jednosatnog treninga žena u prosjeku sagori još dodatnih sto kalorija u iduća 24 sata.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju