Opadanje kose i vlasište puno prhuti su česti problemi. Strah od ćelavosti i bijele ljuskice na tamnoj odjeći samo su dio onoga što nas živcira, a za što ustvari postoji rješenje

S prhuti se bori jedna od pet odraslih osoba, a do ta raširene i nezgodne pojave dolazi zbog povećane proizvodnje rožnatih stanica koje se nakupljaju u nepoželjne vidljive ljuskice.

Jedan od razloga pojave prhuti je gljivica koja se skriva pod imenom Malasezija, a pojavu bijelih ljuskica na vlasištu može izazvati i korištenje krivih preparata za njegu kose.

Pojavu bijelih ljuskica na vlasištu može izazvati korištenje krivih preparata

Jedan od prirodnih lijekova koji pomaže u borbi protiv tih prhuti je čičkov korijen. Prvi zapisi o čičkovom korijenu kao ljekovitoj biljci potječu još iz doba Galena, rimskog ljekarnika i liječnika koji se ovom biljkom bavio još u drugom stoljeću.

Glavne djelatne tvari u korijenu te biljke su inulin, eterično ulje i tanin pa ekstrakt čičkovog korijena ima protuupalno i antimikrobno djelovanje, posebno u liječenju suhe seboreje vlasišta.

Čičkovo ulje se tradicionalno upotrebljava i kao prirodni lijek protiv opadanja kose, a pakung od čičkovog ulja je odličan lijek za prorijeđenu i suhu kosu.

Zadovoljna vam daruje 5 paketa iznenađenja!

Čičkov šampon protiv opadanja kose i suhe prhuti istovremeno čisti kosu i obnavlja vlasište dok čičkovo ulje djeluje na sve oblike opadanja kose i suhe prhuti.

Poaket Olival kozmetike koji sadrži šampon, ulje i kremu za ruke stiže Mariji Mihaljević, Marini Bulić, Renati Sruk, Hrvoju Greguru i Mariji Horvat.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju