Odlaskom na godišnji odmor briga o koži lako padne u drugi plan. Oprez, jer zaštita od sunca je 'must have' dodatak na koji ne smijete zaboraviti

Boravak na suncu bez zaštitne kreme je dozvoljen maksimalno 30 minuta, a kako bi smanjili štetnost UVA i UVB zraka najbolje je zaštitna sredstva nanjeti na koži prije izlaska iz kuće.

Bez obzira morate li skočiti do trgovine ili idete na kavu s prijateljicom nanošenje krema ili losiona je obavezno.

Štetne sunčeve zrake dopiru do kože i kada je oblačno!

Ne zaboravite, štetne sunčeve zrake dopiru do kože i kada je oblačno. suncobrani i oblaci ne sprečavaju u potpunosti UV zračenje pa se lako može dogoditi da pocrvenite i u hladu!

Preplanula koža je privlačna, no samo ukoliko ste potamnili uz zaštitu.

Prženje na suncu isušuje kožu i ubrzava njezino starenje, a crvenilo ili opekline od sunca uzrokovane su upalom i znak su oštećenja kože koje vodi preuranjenom starenju i povećanom riziku raka kože.

Sve to možete spriječiti ukoliko se pridržavate osnovnih pravila za njegu.

Krema mora imati UVA i UVB zaštitu, a možete odabrati one s mehaničkom ili kemijskom zaštitom. ukoliko imate blijedu put ili ste skloni alergijama od sunca svakako odaberite kremu s mehaničkom zaštitom.

Rok trajanje kreme, nakon što ju otvorite je 9 do 12 mjeseci, no ukoliko nije pravilno zatvorena, rok trajanja se skraćuje stoga se preporuća kupiti novi proizvod svake godine.

Zadovoljna vam daruje kozmetiku za sunčanje!

Zadovoljna i Olival kozmetika daruju 3 paketa koji sadrže mlijeko sa zaštitnim faktorom 40 i kremu za lice sa zaštitnim faktorom 30 Ivani Bužić iz Koprivnice, Stjepani Latin iz Zaboka i Romani Volić iz Zagreba.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju