Ispijanje tekućine, pogotovo pri visokim temperaturama nužno je kako bismo uspjeli bez posljedica na zdravlje normalno funkcionirati tijekom opako vrućih ljetnih dana. No, ponekad se dogodi da zbog unesene tekućine trebamo na toalet kojeg nema u blizini. Tada nerijetko cupkamo s noge na nogu. Znate li zašto?

Sigurno ste se koji puta zatekli u situaciji kada ste hitno trebali isprazniti mjehur, a toalet na kojem biste to učinili nije ni blizu vašeg vidokruga.

>> Znate li zašto nam pucketaju zglobovi?

Kako biste si olakšali, prebacujete težinu s noge na nogu i cupkate na mjestu. Razlog tome jest sukob između potrebe za odlaskom na WC, koji mozak reagira kao želju za određenom akcijom, i saznanje da nam okolnosti ne idu na ruku i da ne možemo ništa da učinimo.

>> 5 nevjerojatnih biljaka koje čuvaju živce

Tada prouzrokuje niz različitih ritmičkih poput cupkanja, pjevušenja, zviždanja te prebacivanja s noge na nogu... često i nesvjesno.

Međutim takvim si ponašanjem nećemo olakšati. Smireno i hladnokrvno ponašanje bi nam zapravo pomoglo izdržati dok ne stignemo do najbližeg toaleta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju