Rad za kompjutorom potiče našu glad za čokoladom i keksima. Mentalni stres i rad ispred računala podiže razinu hormona gladi i izaziva promjene u razini šećera u krvi. Zato drage naše, sate provedene pred ekranom razbijte povremenim pauzama

Rad za računalom potiče apetit za slatkišima ponajviše za čokoladom i keksima. Mnogi su to primijetili i na svojoj koži, odnosno na svojem tijelu koje ne prašta suvišne kalorije potaknute sjedilačkim načinom života.

Razlog želji za šećerom je mentalni stres koji šalje poruku našem mozgu da su potrošene kalorije koje je potrebno nadomjestiti. Tada se podiže razina hormona gladi i dolazi do promjene u razini šećera u krvi.

Sličan efekt na organizam imaju kompjutorske igrice, ali i gledanje televizora. Čak i 'Wii' koja zahtjeva sportsku aktivnost, potiče unošenje većeg broja kalorija nego što je za vrijeme igranja potrošeno energije.

>> Neobični okusi čokoladnih poslastica

>> Belgijska čokolada - neprocjenjivi užitak

Stručnjaci predlažu onima koji satima sjede ispred ekrana, redovite pauze te, koliko god smiješno zvučalo, povremeni rade stoječki.

Fizički rad pak tijelu omogućuje sasvim suprotan učinak, odnosno gotovo nikad ne traži unošenje većeg broja kalorija nego li mu je stvarno potrebno.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju