Volite li okus zelenog čaja, vrijeme je da vam ovaj napitak postane svakodnevno zadovoljstvo. Istraživanja su pokazala kako drevni kineski napitak ima pozitivna svojstva koja pomažu u borbi protiv raka i Alzheimerove bolesti

Osim kao ukusni topao ili hladan napitak u kojem uživamo tijekom cijele godine, zeleni čaj je puno zdraviji i korisniji nego što se do sada mislilo.

Najnovija britanska istraživanja su pokazala kako zeleni čaj štiti mozak od Alzheimerove bolesti, a mogao bi imati vrlo značajnu ulogu i u borbi protiv raka.

Ovaj napitak potječe iz Kine gdje je omiljeno piće, a dokazano je da ima vrlo snažna zaštitna svojstva za ljudski organizam, a što je najvažnije njegova svojstva probavom postaju još snažnija i maju izraženiji učinak.

Probavljeni spojevi po novom istraživanju usporavaju rast i razvoj stanica tumora. Zeleni čaj je već stoljećima dio kineske tradicije, a njegova ljekovita svojstva sada imaju u znanstvenu podlogu.

>> Top napitci koji griju i na minusu

>> 10 odgovora na najčešća pitanja o raku

Iako je zdrav način života poput zdrave prehrane koja sadrži voće, povrće i ribu i svakodnevne tjelovježbe ključan u borbi protiv rasprostranjenih bolesti današnjice, šalica zelenog čaja dnevno svakako je dobra navika koju treba zadržati.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju