Istraživanje koje je proveo ženski lifestyle magazin iz Švedske pokazalo je kako je džogiranje, uz seks i vrijeme provedeno s obitelji visoko na listi ženskih potreba

Istraživanje koje je proveo ženski lifestyle magazin iz Švedske pokazalo je kako je džogiranje uz seks i vrijeme provedeno s obitelji visoko na listi ženskih potreba

Šoping, ispijanje kave uz pokoji trač, telefonski razgovori s mamom i gledanje televizije spadaju u kategoriju socijalnih aktivnosti koje su ženama potrebne, no ispred svega toga nalazi se džogiranje.

'U vrlo kratkom vremenu džogiranje pokazuje odlične rezultate, podiže razinu energije u tijelu, rješava vas stresa i oblikuje mišiće, a to sve zajedno radi na podizanju samopouzdanja', pojašnjava urednica ženskog magazina iFORM.

Istraživanje provedeno među 1,774 žena u dobi od 15 do 60 godina pokazalo je kako se jutarnje ili popodnevno džogiranje može usporediti sa seksom i vremenom koje žene provode u krugu uže obitelji.

>> Kako odabrati idealnu odjeću za rekreaciju?

>> Zdravije je trčati u štiklama nego u tenisicama?

Trećina ispitanica ipak je priznala kako se radije rješavaju stresa među plahtama!

Šveđanke koje su sudjelovale u istraživanju navele su kako džogiraju tri puta tjedno, a jedini zadatak koji shvaćaju ozbiljnije od toga je njihov posao, a to dokazuje i podatak kako im za trčanje nisu dovoljne tenisice i trenirka. U obaveznu opremu spada MP3 player, mobitel i uređaj za mjerenje pulsa.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju