Serija "Seks i grad" ostavila je neizbrisiv trag na svijet mode i način na koji se odijevamo, a za njezin uspjeh u tom pogledu zaslužna je stilistica i kostimografkinja Patricia Field.

 

 Ona je osmislila sve kombinacije koje smo vidjeli u seriji i omiljenu četvorku s malih ekrana pretvorila u modnu inspiraciju. Naravno, najveća modna ikona proizašla iz serije je lik Carrie Bradshaw.

Puno njezinog stila bilo je inspirirano Sarom Jessicom. Vjerujem da se publici svidjela kombinacija skupih i jeftinih komada, dizajnerskih i vintage, zato što je to tada bilo nešto novi i zanimljivo na televiziji, ali također i ostvarivo. Poanta je bila u stilu više nego u modnom dizajnu, garderoba stvarne osobe, ali s puno mašte.

Sarah Jessica bila je savršena osoba za nošenje tih kombinacija jer je ona sama po sebi ljubiteljica mode. Na nju možeš staviti bilo što i izgledat će fantastično. Ona zna kako se kretati u odjeći. Kao kostimografkinja, volim raditi s glumcima koji su zainteresirani za modu. To je kao kad igraš tenis. S druge strane mreže želiš nekoga tko je dobar igrač jer u suprotnom nemaš igru, rekla je u jednom intervjuu Patricia.

Otkrila je i koje su joj kombinacije Carrie Bradshaw ostale u najboljem sjećanju: Mislim da je moja najdraža kombinacija koju sam stilizirala za Carrie ona iz drugog filma kad sam je obukla u 'J'adore Dior“ majicu i dugačku suknju od tafete.

Također volim haljinu modne kuće Versace koju je Carrie nosila u zadnjoj epizodi serije dok je čekala Aleksandra Petrovskog u njihovoj hotelskoj sobi. Carrie je bila sređena i predivna, a on se ne pojavi. Haljina je dodatno naglasila emociju te scene. Poanta kostimografije nije u prodaju odjeće nego u pričanju priče.

Patricia se osvrnula i na najgore kombinacije koje je osmislila za Carrie. Točnije, zadovoljna nije samo s jednom od njih: Serija se emitirala šest godina i imali smo otprilike 24 epizode po sezoni tako da je to jako puno kombinacija, ali imam samo jednu koju pogledam i kažem: 'Eh.' Carrie je nosila suknju i crop-top, a oko golog struka stavila sam joj remen. U trenutku kad sam to radila poprilično sam oklijevala, ali mislim da se Sari Jessici svidjelo pa smo odlučili nastaviti s tim i zadržati remen. Ali kad sam kasnije vidjela kombinaciju pomislila sam da je bila jednostavno grozna. Trebala sam pozicionirati remen malo niže.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju