Kako bismo vam ponudili najbolje štivo za ljetne vrućine, predstavit ćemo izbor najnovijeg bloga posvećen ljepoti čitanja knjiga - 'Čitaj knjigu'. Uz ove ćete se preporuke ponovno zaljubiti u čitanje ili napokon započeti ljubav prema svijetu prepunom ljubavi, humora i intriga i budućih dobrih prijatelja

Milijuni žena žele biti kao one – Parižanke. Jer samo one znaju kročiti kroz život s toliko stila, šarma i nonšalancije. Parižanke uvijek izgledaju dobro iako se time previše ne opterećuju. Ne rade planove, ne pripremaju večer prije što će idući dan odjenuti.

One su istovremeno prijateljice, šminkerice, zaposlene žene i majke samo što to rade s mnogo ležernosti, a često vole pobjeći, bez muža i djece, na Azurnu obalu. Tako to rade Parižanke. Postavljaju čvrsta pravila da bi ih mogle i rušiti. Biti Parižankom ne određuje njeno porijeklo već stil i način života.

Mnoge žene ovu knjigu nazivaju 'ženskom Biblijom' i stalno je nose uza sebe. Biti Parižanka znači biti svjesna svojih nesavršenosti, a svejedno biti ponosna na njih

Zabavnu i korisnu knjigu 'Kako biti Parižanka u svakoj prilici' napisale su četiri nerazdvojne prijateljice (naravno Parižanke) – Sophie Mas, Audrey Diwan, Caroline de Maigret i Anne Berest. Sve imaju uspješne karijere u svijetu mode, filma, izdavaštva i glazbe. Podijelile su sa svijetom savjete o ljepoti, recepte, modne preporuke, mjesta koja posjećuju i životne lekcije. Ima tu i dovoljno samoironije, humora i kritičnosti. Priznaju da su katkada snobovi, pomalo egocentrične, umišljene, ali i nepouzdane.

Mnoge žene ovu knjigu nazivaju 'ženskom Biblijom' i stalno je nose uza sebe (u torbi, u autu, na putu). Biti Parižanka znači biti svjesna svojih nesavršenosti, a svejedno biti ponosna na njih.

Ova knjiga je pravi mali 'savjetodavac' za svaku priliku u kojoj se nađe moderna žena. Čita se poput primjerka 'Voguea' ili 'Ellea' samo što ima manje slika i reklama. Idealno štivo za dugo toplo ljeto. Vrvi i odličnim receptima. Obavezno je kupite ako kanite posjetiti Pariz. Ova knjiga je dobar vodič po Parizu.

Najvažnija poruka ove knjige je da svaka žena igra glavnu ulogu u svom životu.

Neki od važnijih savjeta:

1. Kad govoriš ili kad se smiješ nitko ne mora znati kako izgleda tvoje zubno meso.
2. Idi što više u kazalište, muzeje, na izložbe, na koncerte.
3. Jedi što više u restoranima i uživaj u finoj hrani.
4. Neka se tvoj ten uvijek sjaji.
5. Manje je više.
6. Na ljubavne sastanke ne idi previše našminkana.
7. Crveni ruž je obavezan pa čak i kad ideš samo do pekare.
8. Ne boji kosu i ne koristi fen. Frizura Parižanke ne mora biti savršena nego prirodna.

Citat iz knjige:

'Nametni svoju šansu, čvrsto uhvati svoju sreću i kreni u rizik. Čim te ugledaju, naviknut će se na tebe.'
Rene Char

Zaključak je da Parižanke ne postoje. Važno je znati prepoznati svoje mane i znati naglasiti svoje vrline te pri tome znati uživati u životu. Ovo je knjiga kojoj Pariz pristaje kao najbolji parfem. Parfem mode, umjetnosti i dobre hrane. Knjiga koja slavi francusku NONŠALANCIJU u punom smislu te riječi.

Inače sam i sama deset godina godina radila u francuskoj zrakoplovnoj kompaniji. Velika sam frankofonka. Obožavam sve francusko – hranu, vina, običaje, umjetnost, književnost i francuski humor. U to 'zlatno vrijeme' sam mjesečno i po nekoliko puta boravila u Parizu. Promatrala sam Parižanke na ulicama i uvijek im se divila. Zaista su prirodne, ne upotrebljavaju mnogo šminke, nonšalatno su odjevene, obično i zimi bez čarapa i vidno uživaju u životu.

Osim toga knjiga me podsjetila na toliko poznatih francuskih riječi, običaja, mjesta i zanimljivosti. Vive la Paris!

blog Čitaj knjigu


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju